Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Υπεύθυνος επικοινωνίας εθνικιστικής οργάνωσης ταυτοποιήθηκε για τη χρυσαυγίτικη εισβολή στην...

Θεσσαλονίκη: Υπεύθυνος επικοινωνίας εθνικιστικής οργάνωσης ταυτοποιήθηκε για τη χρυσαυγίτικη εισβολή στην Καλαμαριά

Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για διενέργεια  προκαταρκτικής εξέτασης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία έξι (6) ακόμη ατόμων τα οποία στις 26 Απριλίου 2023 συμμετείχαν σε περιστατικό επίθεσης σε βάρος 63χρονου αλλοδαπού καλλιτέχνη και της 57χρονης αλλοδαπής συζύγου του, σε πολιτιστικό πολυχώρο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

 

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 20 έως 44 ετών (5 άντρες – 1 γυναίκα), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

 

 

Ειδικότερα, πέντε εκ των ανωτέρω, από κοινού με πέντε ήδη ταυτοποιημένα άτομα (σχετ. το από 09-05-2023 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας) και τρεις ακόμη συνεργούς, ενεργώντας ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις, ψυχικό δεσμό και εθνικιστικά κίνητρα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πραγματοποίησαν παρέμβαση επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

 

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 44χρονος που αναφέρεται παραπάνω, εμφαίνεται ως υπεύθυνος επικοινωνίας για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, οργάνωσης νεολαίας κινήματος με εθνικιστικό χαρακτήρα, στο διαδικτυακό χώρο της οποίας αναρτήθηκε άρθρο σχετικά με την εν λόγω επίθεση, όπου οι συμμετέχοντες είχαν αποτυπώσει σε οπτικό και ηχητικό υλικό την ενέργειά  τους, κάνοντας χρήση ειδικού φίλτρου, προκειμένου να μην υπάρχει ευκρίνεια των χαρακτηριστικών των προσώπων τους.

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα