Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ covid – Αύξηση 270% στις...

Θεσσαλονίκη: Στο 90% η πληρότητα των ΜΕΘ covid – Αύξηση 270% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ως ιδιαίτερα ανησυχητική περιέγραψε την επιδημιολογική εικόνα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στον νομό Θεσσαλονίκης εντοπίζονται 3.776 ενεργά κρούσματα από τα οποία, το 89,74% είναι ασυμπτωματικά.

Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης βρέθηκαν 7.250 στενές επαφές. Άρα, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτή τη στη στιγμή έχουμε 6.971 ενεργά και εν δυνάμει πιθανά κρούματα.

“Ζαλίζει” η αύξηση ενεργών κρουσμάτων το τελευταίο 10ημερο

Ανησυχία προκαλεί και η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων το τελευταίο δεκαήμερο σε δήμους της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, στον Δήμο Θεσσαλονίκης τις τελευταίες 10 ημέρες τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν κατά 45,69%.

Στο “κόκκινο” βρίσκεται ο δήμος Χαλκηδόνας, στον οποίο τα ενεργά κρούσματα καταγράφουν αύξηση της τάξεως του 335%!

Φθάνουν στα όρια τους τα νοσοκομεία

Ανησυχητική είναι και η εικόνα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία όπως φαίνεται, δέχονται μεγάλη πίεση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Νίκος Χαρδαλιάς, η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ Covid αγγίζει το 90% ενώ τον μήνα Μάρτιο καταγράφηκε αύξηση 270,97% στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα