Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη -...

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη – «Ανοιξαν μια τρύπα και βγήκαν» (ΦΩΤΟ)

«Τα σκυλιά είναι εκπαιδευμένα και δεν είχαν επιθετική συμπεριφορά. Βγήκαν από μια τρύπα στην αυλή», υποστηρίζει ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών τσομπανόσκυλων που κατασπάραξαν την 50χρονη γυναίκα, το μεσημέρι της Κυριακής, στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 37χρονου, Χρήστο Πατούνα, ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από το τραγικό περιστατικό και εκφράζει την βαθιά λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

«Τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του σπιτιού του η οποία είναι περιφραγμένη. Έχει περίφραξη ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή, και τα σκυλιά ήταν ασφαλή. Δυστυχώς, χωρίς να το αντιληφθεί, τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον φράχτη, 30 εκατοστών από την οποία διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν προβλεπόμενα», τόνισε ο δικηγόρος.

thessaloniki_skylia_thima__2_
thessaloniki_skylia_thima__3_
thessaloniki_skylia_thima__4_

«Υπήρχαν τα σωστά μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά. Ήταν φύλακες του σπιτιού διότι στο Ωραιόκαστρο έχουν συχνές επιθέσεις από διαρρήκτες και σχεδόν κάθε σπίτι έχει στην αυλή του από τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν σκυλιά εκπαιδευμένα και με σωστή συμπεριφορά», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ο 37χρονος δεν ήταν υποχρεωμένος, βάση νόμου, να έχει δεμένα τα σκυλιά στον συγκεκριμένο χώρο καθώς υπήρχε περίφραξη.

«Η αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι σε ένα σημείο στο πλάι, που δεν ήταν εύκολα αντιληπτό, τα σκυλιά είχαν ανοίξει μια τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Προφανώς από αυτήν την μικρή τρύπα που δε μπορούσε να γίνει αντιληπτή διέφυγαν τα σκυλιά», τόνισε ο κ. Πατούνας, διαψεύδοντας ότι τα σκυλιά είχαν εκδηλώσει κι άλλη φορά στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά.

Στον εισαγγελέα ο 37χρονος

Στο μεταξύ, το «κατώφλι» του εισαγγελέα θα περάσει σε λίγη ώρα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκύλων .

Εις βάρος του του άντρα, ο οποίος συνελήφθη λίγη ώρα μετά το τραγικό περιστατικό, σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Το περιστατικό «φρίκης» σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, περίπου στις 14.30, σε περιοχή της Νεοχωρούδας. Τα τρία σκυλιά, ξέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, πλησίασαν την αυλή της βίλας και επιτέθηκαν στην άτυχη γυναίκα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα από τα δαγκώματα.

thessaloniki_skylia_thima__5_
thessaloniki_skylia_thima__7_

Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να διαπιστώνουν τον θάνατό της, ενώ μετά το περιστατικό η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη των σκύλων και ξεκίνησε την έρευνα για το περιστατικό.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρούδας, Χρήστος Σαραμούρτσης, όλη η περιοχή έχει σοκαριστεί από το τραγικό περιστατικό, ενώ η άτυχη γυναίκα ήταν μητέρα δύο παιδιών και ένας πολύ δραστήριος άνθρωπος που την γνώριζαν οι περισσότεροι κάτοικοι. Μάλιστα, στις τελευταίες εκλογές, ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Αταμιάν.

thessaloniki_skylia_thima__8_
thessaloniki_skylia_thima__1_

Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό, ο πρόεδρος της κοινότητας τόνισε στο protothema.gr ότι η άτυχη γυναίκα «εκανε εργασίες στην αυλή της, κούρευε τα χόρτα και έκοβε τα δέντρα με συνεργείο. Μάθαμε ότι κάποια στιγμή βγήκε έξω να πετάξει κλαδιά και της επιτέθηκαν τα σκυλιά απο το γειτονικό σπίτι. Δεν ξέρουμε αν πήδηξαν τα κάγκελα ή βρήκαν κάποια πόρτα ανοιχτή και μπήκαν στην αυλή. Ήταν άγρια σκυλιά και τα φοβόσουν. Οι εργάτες ίσως φορούσαν ακουστικά για τον θόρυβο και δεν άκουσαν τις φωνές της», ανέφερε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα