Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Προβλήματα με την σχολική στέγη λίγο πριν από το πρώτο χτύπημα...

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα με την σχολική στέγη λίγο πριν από το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού

Λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα προβλήματα της σχολικής στέγης παραμένουν.

Η εφαρμογή της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής έγινε χωρίς τις απαραίτητες υποδομές με τους δήμους να τοποθετούν kibo, δηλαδή προκατασκευασμένες αίθουσες, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των γονέων.

Το θέμα έχει τεθεί σε αντιδημάρχους Παιδείας μεγάλων δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Το 6ο δημοτικό σχολείο είναι το παλαιότερο στην Καλαμαριά. Το έχτισαν οι πρόσφυγες με τα χέρια τους και τώρα ανακαινίζεται.

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος σε πληθυσμό στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Οι ανάγκες για σχολική στέγη είναι μεγάλες και αυξήθηκαν σημαντικά με την εφαρμογή της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής.

Στην εκπομπή Περίμετρος της ΕΡΤ3, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κ.Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς, αναφέρθηκε στα προβλήματα που προέκυψαν σε δύο σχολεία. Το σχολικό κτήριο, όπου στεγάζονται το 1ο και 2ο γυμνάσιο Λαγκαδά κρίθηκε επικίνδυνο και οι μαθητές θα στεγαστούν σε άλλο σχολείο, ενώ στο 3ο δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, οι εργασίες για την ανέγερση δεύτερου ορόφου δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Τέλος, οι δήμοι αναζητούν πρόσθετα κονδύλια από ίδιους πόρους για την καθαριότητα, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών μειώνει τις ώρες εργασίας των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα