Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: «Μου έδωσε ένα μαχαίρι και μου είπε να απειλήσω την Γεωργία»...

Θεσσαλονίκη: «Μου έδωσε ένα μαχαίρι και μου είπε να απειλήσω την Γεωργία» -Το σχέδιο, η ομολογία και το παραπλανητικό SMS

Αναλυτικά περιγράφεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση θανάτου της 41χρονης Γεωργίας από τη Θεσσαλονίκη η αποκαλυπτική ομολογία του 34χρονου φίλου του συντρόφου της στους αστυνομικούς ο οποίος, όταν ένιωσε ότι ο κλοιός άρχισε να σφίγγει, αποφάσισε να ανοίξει το στόμα του και να περιγράψει τα όσα συνέβησαν πριν και μετά την άγρια δολοφονία της άτυχης γυναίκας.

Όπως αναφέρεται λοιπόν στα σχετικά έγγραφα, ο 34χρονος ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών ότι την 1η Ιανουαρίου, περίπου στις 15.50 το μεσημέρι, ο σύντροφος της Γεωργίας του τηλεφώνησε και του ζήτησε να μεταβεί στις 20.00 στο σπίτι του χωρίς όμως να έχει μαζί του το κινητό του τηλέφωνο. Έτσι και έγινε. Όταν συναντήθηκαν, ο Άκης, σύντροφος της 41χρονης, του ζήτησε να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσουν «μία ψεύτικη ληστεία στη Γεωργία», όπως χαρακτηριστικά του είπε, και του περιέγραψε το σχέδιο που είχε καταστρώσει.

Του είπε ότι θα πήγαινε να πάρει την Γεωργία από την εργασία της και όταν θα επέστρεφαν οι δυο τους στο διαμέρισμά του, εκείνος (ο φίλος του συντρόφου) θα επιτίθονταν στη Γεωργία, θα την έπιανε από πίσω και θα της έκλεινε το στόμα για να μην φωνάξει. Στη συνέχεια θα την πήγαινε στο υπνοδωμάτιο και θα την ακινητοποιούσαν με χειροπέδες.

Μάλιστα, όπως λέει ο 34χρονος, ο Άκης του υπέδειξε ένα οικιακό μαχαίρι με κίτρινη λαβή και του ζήτησε να τον χρησιμοποιήσει για να απειλήσει τη σύντροφό του. Αφού την ακινητοποιούσαν, προσποιούμενοι τους ληστές, το πρωί θα μετέβαιναν στο πατρικό σπίτι της Γεωργίας και θα αφαιρούσαν από το σπίτι της 7.000 – 8.000 ευρώ που είχαν οι γονείς της. Μετά θα επέστρεφαν πίσω στο διαμέρισμα του συντρόφου της 41χρονης και αφού έλυναν την γυναίκα, θα ισχυρίζονταν ότι τους λήστεψαν.

Ραντεβού θανάτου

Όπως περιέγραψε ο κατηγορούμενος, το σχέδιο τέθηκε σε ισχύ περίπου στις 21.00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όταν ο σύντροφος της 41χρονης έφυγε από το σπίτι για να παραλάβει τη γυναίκα από την εργασία της, ενώ ο ίδιος παρέμεινε στο σπίτι.

Τα φώτα του διαμερίσματος παρέμειναν σβηστά και τα παντζούρια κατεβασμένα. Σύμφωνα με τον 34χρονο, η 41χρονη με τον σύντροφό της επέστρεψαν μεταξύ 22.50 και 23.10. Ο ίδιος τους περίμενε κρυμμένος στο σαλόνι.

Όταν η Γεωργία εισήλθε στο διαμέρισμα, ο 34χρονος της επιτέθηκε από πίσω και την ακινητοποίησε, πιάνοντας το στόμα της με το αριστερό του χέρι, ενώ με το δεξί ακούμπησε το μαχαίρι που κρατούσε στον λαιμό της. Στη συνέχεια την οδήγησε με τη βία στη κρεβατοκάμαρα όπου ο σύντροφός της, αφού έσβησε τα φώτα, της έδεσε τα χέρια με χειροπέδες και της έδεσε το στόμα και τα μάτια με ταινία.

Μετά πήρε το μαχαίρι από το χέρι του συνεργού του και του έκανε νόημα να αποχωρήσει από το διαμέρισμα και να μεταβεί στο αυτοκίνητό του. Μετά από 10 λεπτά περίπου, ο σύντροφος της Γεωργίας κατήλθε και του ζήτησε να ανέβει στο διαμέρισμα να τον βοηθήσει. Όταν ο 34χρονος τον ρώτησε τι συνέβη, ο σύντροφος της Γεωργίας του είπε ότι «η Γεωργία είναι νεκρή». Όταν δε ανέβηκε στο διαμέρισμα αντίκρισε την 41χρονη ξαπλωμένη στο κρεβάτι μέσα σε μία λίμνη αίματος.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Αυτός και ο σύντροφος της ξεκίνησαν την προσπάθεια να εξαλείψουν τα ίχνη και τα στοιχεία του εγκλήματος μεταφέροντας τη σορό της γυναίκας με ένα μπαούλο σε απόμερη και δύσβατη περιοχή, τέσσερα χιλιόμετρα μακριά. Παράλληλα καθάρισαν τον τόπο που έγινε η δολοφονία και πέταξαν σε διάφορα σημεία τα πειστήρια.

Το παραπλανητικό SMS

Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε μία προσπάθεια να παραπλανήσει τις Αρχές, ο σύντροφος της κοπέλας φέρεται να απέστειλε την επόμενη ημέρα το πρωί γραπτό μήνυμα στη μητέρα της από το κινητό της, στο οποίο μεταξύ άλλων της έγραφε πως έχει μία εκκρεμότητα και πως πρέπει να πάει κάπου προσθέτοντας πως ο Άκης (δηλαδή ο ίδιος) δεν ξέρει τίποτα για αυτό.

Στο μήνυμα έγραφε συγκεκριμένα: «Έλα μαμά μου καλημέρα. Δεν θα έρθω τώρα το πρωί γιατί έχω μία εκκρεμότητα και θα πάω κατευθείαν στη δουλειά λογικά. Στον Άκη δεν είπα τίποτα ξέρει ότι θα έρθω σπίτι. Θα τα πούμε μετά τώρα έχω δουλειά».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα