Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς» από διακοπή ρεύματος (Bίντεο)

Θεσσαλονίκη: Κινδύνεψαν ασθενείς στη ΜΕΘ του «Γεννηματάς» από διακοπή ρεύματος (Bίντεο)

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς. Το νοσηλευτικό ίδρυμα έμεινε χωρίς ηλεκτροδότηση,  λόγω βλάβης για περίπου μία ώρα καθώς, στο μεταξύ, η γεννήτρια την οποία διέθετε δεν λειτούργησε.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»

«Το νοσοκομείο Γεννηματάς στην παλιά του πτέρυγα, νοσηλεύει περιστατικά COVID-19. Σε πρώτη φάση τα διακόμιζε σε νοσοκομεία αναφοράς στο ΑΧΕΠΑ και το Παπανικολάου. Θα έπρεπε να έχει γίνει η κατάλληλη προετοιμασία στις κλινικές που έχουν αυξημένες ανάγκες οξυγόνου, άρα κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος. Το νοσοκομείο είχε αναπτύξει 10 κλίνες ΜΕΘ ενώ σε αυτές προστέθηκαν άλλες 7. Αφού υπήρξαν αυξημένες ανάγκες θα έπρεπε να γίνουν βελτιώσεις στον υποσταθμό . Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν είχε κάνει σύμβαση για συντήρηση της γεννήτριας από τον Αύγουστο, η οποία λειτούργησε τελικά με πρωτοβουλία της παλιάς εταιρίας που την επισκεύασε».

Η απάντηση του διοικητή του «Γεννηματάς» για τη διακοπή ρεύματος
Διοικητής νοσοκομείου Γιώργος Κούτρας από τη μεριά του είπε:«Η διακοπή ρεύματος προήλθε πράγματι από μία βλάβη στον υποσταθμό, η οποία θα είχε περάσει απαρατήρητη αν λειτουργούσαν οι γεννήτριες του νοσοκομείου» ενώ προσέθεσε «Η σύμβαση για τη συντήρηση των γεννητριών έχει λήξει από την προηγούμενη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ έχει δοθεί μία τρίμηνη παράταση . Η καινούρια σύμβαση ήταν έτοιμη να υπογραφεί πολύ πιο νωρίς πριν ένα μήνα, λόγω εντάσεων, είναι έτοιμη να υπογραφεί από 2/12».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα