Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Κάναμε γκράφιτι λένε οι κουκουλοφόροι μετά την καταδίωξη στις ταράτσες

Θεσσαλονίκη: Κάναμε γκράφιτι λένε οι κουκουλοφόροι μετά την καταδίωξη στις ταράτσες

Δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα οι συνθήκες που οδήγησαν στην καταδίωξη των δύο 21χρονων κουκουλοφόρων στις ταράτσες κτηρίων και το καμπαναριό της εκκλησίας του Αγίου Μηνά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με τις συλλήψεις τους να γίνονται σε ζωντανή μετάδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι δύο κουκουλοφόροι – ο ένας συνελήφθη μετά από καταδίωξη αστυνομικών και ο δεύτερος μετά από παρέμβαση ιερέα – υποστηρίζουν ότι έκαναν γκράφιτι και ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών.

Η ΕΛΑΣ, πάντως, σχημάτισε σε βάρος των δύο 21χρονων δικογραφία για εμπρησμό συναυτουργία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθεια, απόπειρα σωματικής βλάβης κατ’ εξακολούθηση, εξύβριση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

 

Οι συλλήψεις σε ζωντανή μετάδοση

Η επιχείρηση καταδίωξης και τελικά σύλληψης των δύο κουκουλοφόρων διήρκησε αρκετή ώρα και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 7:20 το πρωί της Δευτέρας.

Ο ένας από τους κουκουλοφόρους αρχικά πήδηξε πάνω σε ένα όχημα της πυροσβεστικής και αφού προσπάθησε να κερδίσει χρόνο κάνοντας νεύματα προς τους αστυνομικούς ότι ήθελε να τελειώσει το τσιγάρο του, στη συνέχεια έκανε ένα άλμα και προσπάθησε να διαφύγει τρέχοντας, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα καθώς ακινητοποιήθηκε λίγα μέτρα παρακάτω.

Ο δεύτερος από τους κουκουλοφόρους παραδόθηκε λίγη ώρα αργότερα και αφού στις διαπραγματεύσεις ενεπλάκη και ο πάτερ Διονύσιος από τον ναό του Αγίου Μηνά στον οποίο, κάποια στιγμή, είχαν βρει καταφύγιο οι δύο νεαροί ανοίγοντας μέχρι και πυροσβεστήρα.

Κατά πληροφορίες ο δεύτερος κουκουλοφόρος πρι να παραδοθεί και να συλληφθεί ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί με τον ιερέα να λέει σε δημοσιογράφους ότι έπεισε τον νεαρό να τον εμπιστευτεί.

 

 

πρώτο θέμα

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα