Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρίες ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Στις 15.00 το μεσημέρι, Ουκρανοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους και από εκεί θα ακολουθήσει πορεία προς το ρωσικό προξενείο. Στις 17.30 το απόγευμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο μεταξύ, εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Χαρκίβ, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές. Στο Κίεβο επικράτησε ηρεμία για κάποιες ώρες χθες Κυριακή. Μεγάλη ρωσική οχηματοπομπή με άρματα μάχης κινείται προς τo Kίεβο, ανέφερε τη νύχτα η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies, επικαλούμενη δορυφορικές φωτογραφίες. Την ίδια ώρα, πολλά ρωσικά βομβαρδιστικά και μαχητικά απογειώθηκαν από τη χερσόνησο της Κριμαίας προς ουκρανικές πόλεις, μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN.

Εκρήξεις ακούγονται στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, τη Χαρκίβ, ανακοίνωσαν οι ουκρανικές αρχές. Πολύ κοντά στην Μαριούπολη κινούνται χερσαίες δυνάμεις της Ρωσίας.Ο τραγικός απολογισμός των νεκρών αμάχων στην Ουκρανία έχει ανέλθει στους 352, μεταξύ των οποίων 14 παιδιά, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας.Με αγωνία αναμένεται σήμερα η έκβαση των συνομιλιών ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς διαπραγματευτές, στη Λευκορωσία, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κρατά ωστόσο μικρό καλάθι, ξεκαθαρίζοντας σε κάθε τόνο ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την προάσπιση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας του.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα