Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία Συλλόγων Κυπρίων για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία Συλλόγων Κυπρίων για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους

Οι Σύλλογοι Κυπρίων φοιτητών Θεσσαλονίκης,  διαμαρτυρόμενοι για την μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους που έγινε στις 15/11/1983 θα πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις.

Ειδικότερα, μέλη της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων ”Πρωτοπορία” θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18.00 το απόγευμα  πλατεία Αγίας Σοφίας. Αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία προς το τουρκικό προξενείο.

Παράλληλα, μέλη της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν πορεία  προς το τουρκικό προξενείο, Οι φοιτητές θα συγκεντρωθούν στις 19.30 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αγίας Σοφίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση  της Φοιτητικής Παράταξης Κυπρίων ”Πρωτοπορία” .

Τούτη τη δύσκολη ώρα για την ιδιαίτερή μας πατρίδα, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα σ ’εμάς, τους νέους της Κύπρου, στο μέλλον του νησιού μας. Η συμμετοχή στην αντικατοχική εκδήλωση καταδίκης του ψευδοκράτους μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα, ότι η νεολαία της Κύπρου πρωταγωνιστεί και ενδιαφέρεται, διεκδικεί και αγωνίζεται, κρίνει και αποφασίζει! Ο κάθε ένας από εμάς συμμετέχει ενεργά, χωρίς να ξεχνά την καταγωγή του, παλεύει με κύριο γνώμονα και έγνοια την δίκαιη επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.
38 ολόκληρα χρονιά συμπληρώνονται φέτος από την μέρα που ο Ραουφ Ντενκτας παραβιάζοντας τις αρχές του διεθνούς δικαίου ανακηρύσσει με τις ευλογιές της Τουρκιάς στο κατεχόμενο μέρος του νησιού την λεγόμενη ΤΔΒΚ. Ένα κράτος που ουδείς πλην της Τουρκιάς αναγνωρίζει.
47 χρόνια παράνομης εισβολής και κατοχής είναι πολλά! Με συνέπεια και υπευθυνότητα δηλώνουμε ξεκάθαρα πως για εμάς η διχοτόμηση δεν ήταν και ούτε πρόκειται ποτέ να είναι επιλογή. Σταθερή μας επιδίωξη ήταν, είναι και θα είναι η εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης.
Την Δευτέρα 15 Νοέμβριου, από το οδόφραγμα του Αγίου Κασσιανού θα φωνάξουμε να μας ακούσουν απ’ άκρη σ ’άκρη. Είμαστε εκείνη η δύναμη της μαρτυρικής μας πατρίδας που ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ, που ο πόθος για επιστροφή στα κατεχόμενα μας σπίτια χτυπά μέχρι το μεδούλι μας. Κανένα παράνομο μόρφωμα και καμμιά χώρα με επεκτατικές και αχόρταγες ορέξεις δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα του αγώνα μας για επιστροφή! Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια και θα το φωνάξουμε να ακουστεί μέχρι τη Μόρφου, τον Καραβά, την Αμμόχωστο και τον Απόστολο Ανδρέα.
*Θα τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας*

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα