Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΘεσσαλονίκη: Απολογούνται οι τρεις από τους συλληφθέντες οπαδούς για τα επεισόδια στη...

Θεσσαλονίκη: Απολογούνται οι τρεις από τους συλληφθέντες οπαδούς για τα επεισόδια στη Βούλγαρη

Στην ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθούν οδηγήθηκαν το πρωί της Τρίτης τρεις από τους συλληφθέντες για τη συμπλοκή με οπαδικά κίνητρα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, στην περιοχή της Βούλγαρη, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τρεις συλληφθέντες οπαδούς της ίδιας ομάδας που κατηγορούνται για πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων η διατάραξη κοινής ειρήνης και συμπλοκή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου. Την ερχόμενη Πέμπτη θα απολογηθούν οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας, που υπερτερούν σε αριθμό και βαραινονται και με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Για την άγρια συμπλοκή συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος, 16 ετών, ενώ δύο άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρά, νοσηλεύονται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Με προφορική εντολή εισαγγελέα οι τρεις τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, εντούτοις απαγγέλθηκαν και σε αυτούς κατηγορίες για τις οποίες θα κληθούν να απολογηθούν.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 15 συλληφθέντων είναι ενιαία, ωστόσο η κακουργηματική δίωξη για τη βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που άσκησε η εισαγγελέας αφορά στους οπαδούς που υποστηρίζουν την μία ομάδα.

Όλοι οι κατηγορούμενοι διώκονται, μεταξύ άλλων, για σωματικές βλάβες, αδικήματα οπαδικής βίας, συμπλοκή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (κατά περίπτωση και για αντίσταση), όλα σε βαθμό πλημμελήματος.

Από το σημείο της συμπλοκής κατασχέθηκαν δώδεκα κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ στειλιάρια, όπως επίσης ένας πυροσβεστήρας, μία σιδερένια αλυσίδα κι ένα μεταλλικό αντικείμενο.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους στους Αθλητικούς Χώρους, που ταυτοποίησε την εμπλοκή ενός ακόμη νεαρού ατόμου.

πρώτο θέμα

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα