Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΗ θάλασσα «μπήκε μέσα» - Υποχώρησαν τα νερά στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Η θάλασσα «μπήκε μέσα» – Υποχώρησαν τα νερά στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Ένα σπάνιο φυσικό φαινόμενο φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι σε πολλές περιοχές η θάλασσα έχει “τραβηχτεί” προς τα μέσα, υποχωρώντας αρκετά μέτρα.

Πρωτόγνωρες εικόνες  «συνοδεύουν» το φαινόμενο της αμπώτης που έχει γίνει αισθητό και στην Καλαμαριά, Θεσσαλονίκης,  όπου η θάλασσα υποχώρησε  αρκετά μέτρα. Στο παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς, η στάθμη έχει κατέβει σημαντικά όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες  που κατέγραψε ο φακός του Seleo.gr.  H θάλασσα έχει τραβηχτεί προς το εσωτερικό για αρκετά  μέτρα.   Το φαινόμενο πάντως φαίνεται πως αποδίδεται  στη μετακίνηση θαλασσίων μαζών λόγω της έλξης των πλανητών και της θέσης του ήλιου.

Η άμπωτη, το αντίθετο της πλημμυρίδας, χαρακτηρίζεται από την κάθοδο των νερών της θάλασσας. Άμπωτη και πλημμυρίδα μαζί αποτελούν το φαινόμενο της παλίρροιας. Παλίρροια, στη κοινή ναυτική γλώσσα ονομάζεται το φυσικό φαινόμενο της περιοδικής ανόδου και καθόδου της στάθμης του νερού μίας μεγάλης λίμνης και κυρίως των θαλασσών. Η αλλαγή στην εικόνα της θάλασσας και της ακτής κατά την άμπωτη και την παλίρροια είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή.

Δείτε τις φωτογραφίες του Seleo.gr.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα