Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕυρωπαία Εισαγγελέας για τα Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την...

Ευρωπαία Εισαγγελέας για τα Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια»

Σε σημαντικές αποκαλύψεις για την τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι.

Όπως είπε σε συνέντευξή της στο Star, είδε φωτογραφίες των θυμάτων της τραγωδίας, συγκινήθηκε και υποσχέθηκε στους συγγενείς τους ότι θα κάνει τα πάντα για να δικαιωθούν οι ψυχές τους.

Επιπλέον, η Ευρωπαία Εισαγγελέας ζήτησε αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, διότι όπως τόνισε, θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη όμως με το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της.

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια», είπε η Ευρωπαία Εισαγγελέας στο Star.

Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες», είπε χαρακτηριστικά η Λάουρα Κοβέσι.

Για τη σύμβαση 717 τόνισε ότι «αν το έργο είχε ολοκληρωθεί εγκαίρως και όπως έπρεπε, αυτό δεν θα είχε συμβεί».

«Αυτό το τραύμα δεν μπορεί να επουλωθεί χωρίς δικαιοσύνη. Τον Δεκέμβριο καλέσαμε 23 δημόσιους λειτουργούς επ’ αυτής της υπόθεσης. Ερευνούμε μόνο τα κομμάτια που συνδέονται με το πώς αξιοποιήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρήματα σ’ αυτά τα projects», συμπλήρωσε.

«Υπόσχομαι στους συγγενείς ότι θα κάνω τα πάντα. Ειλικρινά τους ενθαρρύνω να μην τα παρατήσουν μέχρι να δικαιωθούν. Να μην τα παρατήσουν από το να βρουν την αλήθεια», διεμήνυσε η Λάουρα Κοβέσι. «Δεν έχω λόγια για να τους πω γιατί δεν βρέθηκα στη θέση τους. Αλλά ως Εισαγγελέας, τους υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τη δουλειά μας. Η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει», πρόσθεσε.

«Πολύ νέοι και αθώοι. Δεν υπάρχουν λόγια. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν αυτήν την τραγωδία. Αυτό το δράμα», σχολίασε, επίσης, εμφανώς συγκινημένη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα