Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Μεθοδεύσεις της διοίκησης και εξοντωτικά πρόστιμα

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Μεθοδεύσεις της διοίκησης και εξοντωτικά πρόστιμα

Το συνδικάτο εργαζομένων του ΟΑΣΘ κατηγορεί τη διοίκηση για μεθοδεύσεις, υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε την προβλεπόμενη διαδικασία για εβδομαδιαίους ελέγχους σχετικά με τη διενέργεια covid tests από ανεμβολίαστους ή μη νοσήσαντες υπαλλήλους, στους οποίους τώρα επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΟΑΣΘ:

“Σε πλήρη σύγχυση ο Ο.Α.Σ.Θ. και οι ιθύνοντες αυτού  συνεχίζουν να διοχετεύουν το μένος τους κατά των εργαζομένων, με κάθε τρόπο. Πρόσφατο παράδειγμα η επιβολή προστίμου σε εργαζόμενους με το πρόσχημα της μη πραγματοποίησης διαγνωστικού   ελέγχου νόσησης (rapid test) σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α /ΓΠ.ΟΙΚ.55732 (ΦΕΚ Β’ 4214/13-5-2021).

Καταγγέλλουμε την Διοίκηση του Ο.Α.Σ.Θ. ότι δεν τήρησε τα προβλεπόμενα του νόμου, μη προχωρώντας σε εβδομαδιαίους ελέγχους ως όφειλε ώστε με την επιβολή των πρώτων προστίμων να υπάρχει και η αντίστοιχη ενημέρωση των εργαζομένων για την υποχρέωση των rapid test. Δεν κατήρτισε τις σχετικές προβλεπόμενες του νόμου λίστες φυσικών προσώπων υπόχρεων σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου. Παράλληλα, διαπιστώνουμε ότι επιβλήθηκαν πρόστιμα σε εργαζόμενους για χρονικά διαστήματα που απουσίαζαν από την εργασία τους είτε λόγω αδείας, είτε για λόγους υγείας με ασθένεια. Ακόμη, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε εργαζόμενους που νόσησαν και καλύπτονται με πιστοποιητικό νόσησης. Αποτέλεσμα, δεκάδες εργαζόμενοι να υποβάλλονται σε απίστευτη ταλαιπωρία και σύγχυση ενώ η παρακράτηση συσσωρευμένων προστίμων δημιουργεί πλέον πρόβλημα ακόμα και επιβίωσης των  οικογενειών τους.

Εύλογο λοιπόν το ερώτημα εκατοντάδων εργαζομένων. Γιατί μεθοδεύτηκε κατά αυτόν τον τρόπο η όλη διαδικασία από τον Ο.Α.Σ.Θ.;

Εάν ακολουθείτο η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία εξ αρχής δεν θα φτάναμε σε τέτοιου είδους εξοντωτικές ενέργειες”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα