Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕξαδάκτυλος για την μετάλλαξη Δέλτα: ''Μεταδίδεται ταχύτατα ειδικά στους ανεμβολίαστους'' (Ηχητικό)

Εξαδάκτυλος για την μετάλλαξη Δέλτα: ”Μεταδίδεται ταχύτατα ειδικά στους ανεμβολίαστους” (Ηχητικό)

«Ο τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, είναι πάρα πολύ απλός: να εμβολιαστούμε. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος», τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων για τον κορονοϊό, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων άνω των 15, είπε ότι στόχος δεν είναι αυτές οι ηλικίες, αλλά οι άνω των 55, όπου ακόμη ο 1 στους 4 είναι ανεμβολίαστος. «Στόχος είναι και οι μεγαλύτερες ηλικίες παρουσιάζουν ποσοστά 30 με 35% ανεμβολίαστοι. Οι ενήλικες πλήρως εμβολιασμένοι φτάνουν περίπου το 44%, και το 38% στο σύνολο του πληθυσμού», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Εξκαδάκτυλο, η εμβολιαστική κάλυψη άνω των 60 ετών, πριν από μερικές εβδομάδες ήταν στο 30% με 33%, ενώ τώρα μειώθηκε στο 25%. «Να μη χαλαρώσουμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστου, να διατηρήσουμε τους ρυθμούς εμβολιασμούς και να τους αυξήσουμε, για να συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα ποσοστά και να φτάσουν εκεί που θέλουμε», επισήμανε.

Για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μετάλλαξη, τόνισε ότι μεταδίδεται ταχύτατα ειδικά στους ανεμβολίαστους οι οποίοι και θα νοσήσουν. Οι μεγαλύτερης ηλικίας ανεμβολίαστοι έχουν σοβαρές πιθανότητες να νοσήσουν σοβαρά όπως νοσούσαν με τις προηγούμενες μορφές του κορονοϊού, οι νεότερες ηλικίες θα νοσήσουν με ένα τρόπο ελαφρύ και ανοσοποιηθούν. «Αφορά κυρίως τους ανθρώπους που δεν είναι εμβολιασμένοι- οι εμβολιασμένοι είτε δεν θα νοσήσουν, είτε ένα μικρό ποσό θα νοσήσει ελαφρά και δεν θα κινδυνεύσει», πρόσθεσε.

Ο κ. Εξαδάκτυλος συμπλήρωσε ότι τις τελευταίες 2 ημέρες τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι σταματά η πτώση της πανδημίας και σταθεροποιείται. «Δεν ξέρουμε αν μετά θα ακολουθήσει πτωτική ή ανοδική πορεία», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα