Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΔιαμαρτυρία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Διαμαρτυρία φοιτητών στη Θεσσαλονίκη για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί  από φοιτητές σήμερα, στις  10.00 το πρωί έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για  την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, ξεκίνησε  χθες στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής, η εκπαίδευση των 400 Ειδικών Φρουρών, οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.).

Οι 400 προσληφθέντες είναι 303 άνδρες και 97 γυναίκες.Η εκπαίδευση τους θα διαρκέσει τέσσερις μήνες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Το πρόγραμμα εκπαίδευσης καταρτίσθηκε από το Τμήμα Σπουδών και Δημοσίων Σχέσεων της Σχολής Αστυφυλάκων σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες γραμμές της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ.Στη θεωρητική εκπαίδευση περιλαμβάνονται εκτός από τη διδακτέα ύλη κάθε μαθήματος, η ανάπτυξη και η ανάλυση πραγματικών σεναρίων και εικονικών περιστατικών.Σε πρακτικό επίπεδο θα πραγματοποιούνται επισκέψεις εκπαιδευτικών ομάδων της ΕΛ.ΑΣ,, με κατάλληλο εξοπλισμό και εκπαιδευτικό υλικό, για να συμβάλει στην επιχειρησιακή τους ικανότητα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα