Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΓια απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ – Διαφωνούν με το...

Για απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ – Διαφωνούν με το τελικό κείμενο της συλλογικής σύμβασης εργασίας

Κόντρα μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης του ΟΑΣΘ έχει ξεσπάσει με αφορμή το τελικό κείμενο της συλλογικής σύμβασης εργασίας. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, που προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις, όσα συμφώνησαν με τη διοίκηση του οργανισμού και το υπουργείο Μεταφορών στις αρχές Ιουνίου δεν περιλαμβάνονται στη σύμβαση.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ από την πλευρά της υποστηρίζει ότι η συλλογική σύμβαση, που έχει εγκριθεί και υπογραφεί από το υπουργείο Οικονομικών καλύπτει τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

«Για το 2024 το Υπουργείο Οικονομικών εγκρίνει μη μισθολογικές παροχές ύψους 3,3 εκ. ευρώ. Πρόκειται, δηλαδή, για αύξηση της τάξης του 52%. Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ ζητά παροχές συνολικού κόστους 3,65 εκ. ευρώ, δηλαδή αυξημένες σε ποσοστό 70%! Η διαφορά έχει να κάνει, κυρίως, με την… χορήγηση γάλακτος, ύψους 310.000 ευρώ», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΘ.

Να βρεθεί λύση καλούν και τις δυο πλευρές οι πολίτες ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινητοποιήσεις ενώ για «εμπαιγμό» προς τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ κατηγορεί την κυβέρνηση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

«Απαιτούμε συνέπεια λόγων και πράξεων από την κυβέρνηση, η οποία δεσμεύεται δημόσια για αλλαγή σελίδας στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Σε κάθε περίπτωση το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης δηλώνει πως θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ και θα στηρίξει τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις που αυτοί επιλέξουν», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΕΚΘ.

ERT

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα