Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΣτη δικαιοσύνη προσέφυγε ο ΟΑΣΘ για την αυρίανη απεργία

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ο ΟΑΣΘ για την αυρίανη απεργία

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Διοίκηση του ΟΑΣΘ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η συμμετοχή του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού στην αυριανή 24ωρη απεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Διοίκηση του ΟΑΣΘ αποσάφισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αφού σύμφωνα με την ίδια, δεν έχει τηρηθεί η εκ του νόμου υποχρέωση για ενημέρωση του Οργανισμού τέσσερις ημέρες νωρίτερα και δεν έχει οριστεί, κατά παράβαση του νόμου, το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας. Ειδικότερα, το Συνδικάτο διαθέτει προσωπικό για την κίνηση μόνο 50 λεωφορείων, αντί για 133 που προβλέπονται από τη διαιτητική απόφαση του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ)

Για την αγωγή έχει οριστεί δικάσιμος σήμερα Τρίτη στις 13:00.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει ζητήσει να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε η όποια απόφαση να εκδοθεί πριν την ώρα έναρξης της απεργίας, για την έγκαιρη ενημέρωση και την αποφυγή ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, αλλά και των εργαζόμενων.

Σημειώνεται ότι τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που εκτελούν γραμμές του ΟΑΣΘ θα κινηθούν κανονικά αύριο κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα