Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈρευνα: Οι συνεντεύξεις εργασίας με τη ματιά των συνεντευξιαζόμενων

Έρευνα: Οι συνεντεύξεις εργασίας με τη ματιά των συνεντευξιαζόμενων

Πώς αισθάνεται κάποιος όταν βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης εργασίας, ποια τα συναισθήματα του όταν τον καλούν σε συνέντευξη, αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που αναδεικνύονται στην έρευνα της ierax analytix σε συνεργασία με την SKG.education for business.

Όπως είναι γνωστό η αναζήτηση εργασίας είναι μια αρκετά αγχωτική. Κάποιοι μάλιστα, ιδιαίτερα οι νεότερες ηλικίες, όταν βρίσκονται σε κατάσταση αν-εν-εργίας νιώθουν πως “αχρηστεύονται” οι δυνάμεις τους. Συχνά νοιώθουν απόγνωση αλλά και προσπαθούν να διατηρήσουν τη αισιοδοξία τους και να παρουσιάσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε κάθε υποψήφιο εργοδότη. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένα από τα συμπεράσματα της συγκεκριμένης έρευνας:

  • Το 50% δήλωσε πως αισθάνεται αρκετό άγχος πριν την πρώτη συνέντευξη
  • Το 75% των συμμετεχόντων πέρασαν την πρώτη συνέντευξη το τελευταίο έτος, κάτι που σημαίνει είτε πως αρκετοί ακόμα δε μπορούν να βρουν εργασία είτε πως ψάχνουν για κάτι καλύτερο.
  • Με το 34% να δηλώνει πως αγχώνεται για το τι θα φορέσει, με εντονότερο το άγχος αυτό στο γυναικείο φύλο.
  • Ο ιδανικός χρόνος για μια πρώτη συνέντευξη δε ξεπερνάει τη μισή ώρα
  • Οι περισσότεροι νιώθουν πιο άνετα να μιλούν δια ζώσης παρά μέσω βίντεο.
  • Το employer branding είναι πολύ σημαντικό γιατί 90% ενδιαφέρεται να αποκτήσει πληροφορίες για την εταιρεία στα social media
  • Το 30% των συμμετεχόντων ανέφερε πως σπάνια έχει πάρει απάντηση (θετική ή αρνητική) μετά από μια πρώτη συνέντευξη.
  • Ένα 50% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε πως έχει ζήσει κάποια άσχημη εμπειρία σε μια πρώτη συνέντευξη, ενώ το 54% νιώθει πως υπάρχει μικρό περιθώριο για λάθος σε αυτή και το 34% αισθάνονται ανακούφιση αφού ολοκληρωθεί η συνέντευξη.

Ολόκληρη η έρευνα: https://ierax.gr/i-proti-sinentevski-einai-mia-kaki-empeiria-gia-osous-psaxnoun-ergasia/

Η έρευνα διεξήχθη σε ηλεκτρονική μορφή σε πλήθος 790 ατόμων σε πανελλαδικό επίπεδο. Οι συμμετέχοντες σε αυτή ήταν άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 18 μέχρι 40 ετών. Τα δεδομένα της έρευνας συλλέχθηκαν στο διάστημα μεταξύ 9 και 15 Οκτωβρίου 2023.

 

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα