Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈντονη πίεση στο ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη - Σε επίπεδα Νοεμβρίου οι ΜΕΘ

Έντονη πίεση στο ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη – Σε επίπεδα Νοεμβρίου οι ΜΕΘ

Ασφυκτική είναι η πίεση που εξακολουθεί να δέχεται το σύστημα υγείας εξαιτίας του κορωνοϊού.

Λόγω της αυξημένης πίεσης, στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, όπου το πρωί θα προεδρεύσει σύσκεψης με Διοικητές Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου. Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» και το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο».

Με μελανά χρώματα παρουσίασε την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης μιλώντας στον Status FM λέγοντας πως κινούμαστε σε ρυθμούς Νοεμβρίου.

Ο ίδιος εκτίμησε πως ορθά δεν άνοιξαν τα εμπορικά καταστήματα καθώς όπως είπε θα επιβάρυνε την κατάσταση τουλάχιστον κατά 5%. Ο ίδιος τόνισε πως όχι μόνο υπάρχει αύξηση στα κρούσματα αλλά είναι και πολύ μεγάλη η πίεση στις ΜΕΘ που κινούνται σε επίπεδα Νοεμβρίου.  To 5% όσων εμβολιάζονται θα νοσήσουν, σύμφωνα με την Pfizer, δήλωσε νωρίτερα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης με αφορμή την ασθένεια του πατέρα του ο οποίος ασθένησε από κορωνοϊό αν και είχε κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. “Αν το είχε κολλήσει χωρίς εμβολιασμό θα το είχε περάσει πολύ χειρότερα”, σημείωσε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα