Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚάλαντα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης από μαθητές και σπουδαστές

Κάλαντα στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης από μαθητές και σπουδαστές

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης, φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, μαθητές σχολείων και εκπρόσωποι ενοριακών συνάξεων και χορωδιών.

Εκεί ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος, βρισκόταν μαζί με τον Προκάτοχό του Μητροπολίτη κ. Άνθιμο και τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες του, όπου υποδέχθηκαν τους καλάντιστες με πολλή αγάπη και αφού αντάλλαξαν εόρτιες ευχές και τους ευχαρίστησαν για την τιμητική παρουσία τους, τους κέρασαν τα καθιερωμένα γλυκίσματα, ενώ διένειμαν και Χριστουγεννιάτικες αναμνηστικές ευλογίες.

Νωρίτερα ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Θεσσαλονίκης, συλλειτουργούντων αρκετών Κληρικών με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμανδρίτη Φώτιο Ζαρζαβατσάκη.

Στην συνέχεια μετά την Θεία Λειτουργία μετέβη στο Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης, του οποίου διατελεί Πρόεδρος. Εκεί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει Χριστουγεννιάτικες ευχές με το προσωπικό πού  εργάζεται και τους γέροντες που διαμένουν σε αυτό. Ταυτόχρονα τους παρουσίασε τον νέο διευθυντή Αρχιμανδρίτη Φώτιο Ζαρζαβατσάκη, ενώ όλοι μαζί χάρηκαν και τους μαθητές του 3ου δημοτικού Σχολείου που έψαλλαν τα κάλαντα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα