Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕλευθέριο-Κορδελιό: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Ελευθέριο-Κορδελιό: Εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής για την Ελληνική Επανάσταση του 1821

Έκθεση ζωγραφικής–αγιογραφίας συνδιοργανώνουν ο δήμος Κορδελιού–Ευόσμου και ο σύλλογος ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας για εννέα ημέρες, από την Πέμπτη 21 μέχρι την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Ελευθέριο–Κορδελιό.

Πρόκειται για μια έκθεση η οποία είναι αφιερωμένη στην Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και τα εγκαίνιά της θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 20:00 το βράδυ. Ομιλητής στην τελετή εγκαινίων θα είναι ο κ. Βασίλειος Πάππας, πρόεδρος της εταιρείας Μακεδονικών σπουδών, ο οποίος θα αναφερθεί στη σημασία και τις αξίες της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Επανάστασης του 1821, που οδήγησαν στη δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Σε αυτή θα εκτεθούν έργα κλασικά, ιμπρεσιονιστικά, ρεαλισμού και αγιογραφίες βυζαντινής τεχνοτροπίας. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη τις καθημερινές από τις 9.00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι και από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι τις 20:00 το βράδυ. Το Σάββατο 23 Μαρτίου θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Ο σύλλογος ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας ιδρύθηκε το 1985 και αριθμεί σήμερα περίπου 200 μέλη. Στη σαραντάχρονη πορεία του διακρίθηκε για τη συνεχή και ανιδιοτελή παρουσία και προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό γενικότερα. Στην έκθεση που συνδιοργανώνει με το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, θα παρουσιαστούν τα έργα 70 ζωγράφων – μελών του.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα