Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΕκκίνηση για την γιορτής παιδείας και πολιτισμού στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Εκκίνηση για την γιορτής παιδείας και πολιτισμού στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Άνοιξε η αυλαία της “γιορτής παιδείας και πολιτισμού 2024”, του ετήσιου θεσμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών κατά τον οποίο επιβραβεύεται η φαντασία και τη δημιουργικότητα των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων συνοδεία Μακεδονικών και Θρακιώτικών χορών από το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης.

Πρόκειται για μια δράση που υλοποιείται με την φροντίδα της κοινωφελούς επιχείρησης υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, κατά την οποία δίνεται το στίγμα της πολύπλευρης και παραγωγικής δουλειάς που γίνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου στα σχολεία του δήμου. Στο πλαίσιο αυτής χιλιάδες μαθητές από το νηπιαγωγείο και το δημοτικό μέχρι το γυμνάσιο και το λύκειο, θα συναντηθούν και θα πρωταγωνιστήσουν στις πολυποίκιλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της διοργάνωσης αναδεικνύοντας τον αστείρευτο νεανικό καλλιτεχνικό πλούτο στους κόλπους ενός ανοιχτού και συμμετοχικού δημόσιου σχολείου. Θεατρικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, εικαστικές εκθέσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, ρομποτικές παρουσιάσεις, φεστιβάλ μαθητικών ταινιών μικρού μήκους, συναυλίες, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, σκυταλοδρομίες παιχνιδιού και λόγου. Ακόμα το πρόγραμμα περιλαμβάνει δρώμενα τοπικών πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, στη βάση μιας συνεχούς και ανοιχτής επικοινωνίας και συνεργασίας τους με τον δήμο.

Αναφορικά με αυτή ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, κ. Σίμος Δανιηλίδης σε σχετικό μήνυμά του επισημαίνει “Μαθητές και μαθήτριες με επιμονή, υπομονή και μεράκι θα παρουσιάσουν μέσα στους επόμενους τρεις μήνες πρωτότυπα καλλιτεχνικά έργα, αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής παραγωγής που εξελίχθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία, με συνοδοιπόρους τους δασκάλους και τους καθηγητές τους, καθιστώντας τον δήμο μας κοιτίδα πολιτισμού και φυτώριο νέων ταλέντων. Τα παιδιά είναι το αύριο και το μέλλον μας. Πιστοί στο όραμα της Μελίνας Μερκούρη, επιμένουμε ‘να πηγαίνουμε τα παιδιά στον πολιτισμό, να φέρνουμε τον πολιτισμό στα σχολεία επιδιώκοντας να ανοίγουμε νέους ορίζοντες στην εκπαιδευτική διαδικασία πέρα από το καθιερωμένο πρόγραμμα”. Παράλληλα από κοινού με τον αντιδήμαρχο παιδείας, κ. Μιχάλη Βουλγαρίδη και τον πρόεδρο της ΚΕΥΝΣ, κ. Δημήτρη Απατσίδη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις για να έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τους νέους και τις νέες μας και να απολαύσουν το αποτέλεσμα των κόπων τους. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα της φετινής γιορτής έχει ως εξής:

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα