Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΔήμος Νεάπολης-Συκεών: Συναυλία για τα 36 χρόνια της φιλαρμονικής του δήμου το...

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Συναυλία για τα 36 χρόνια της φιλαρμονικής του δήμου το προσεχές Σάββατο

Αφού έκλεισε τρεις δεκαετίες δράσης και οδεύει με αξιώσεις στην τέταρτη, Επετειακή συναυλία δίνει η φιλαρμονική του δημοτικού ωδείου Νεάπολης, υπό τη διεύθυνση του μουσικού του ωδείου κ. Χρήστου Παπαγγέλου το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου στις 19:30  με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Πρόκειται για μια συναυλία η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 36 χρόνων λειτουργίας της φιλαρμονικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Η συναυλία αυτή θα περιλαμβάνει Jazz, Rock και κινηματογραφική μουσική, ενώ θα είναι αφιερωμένη στη συνεχή λειτουργία τη φιλαρμονικής. Ακόμα σε αυτή θα συμμετέχει και το σύνολο σαξοφώνων “Sax Nouveau” το οποίο είναι γνωστό στο δήμο από συναυλία που είχε δώσει τα Χριστούγεννα του 2022. Στην αρχή της εκδήλωσης θα γίνει σχετική αναφορά στην τετραετία που αποτέλεσε τον πρόδρομο της νυν φιλαρμονικής παρουσία του κ. Στυλιανού Χατσούκη, βοηθού του τότε μαέστρου.

Αξίζει να επισημανθεί πως η φιλαρμονική του δήμου Νεάπολης-Συκεών λειτουργεί με αυτή την ονομασία συνεχώς από το 1988 και κάθε χρόνο συνοδεύει μουσικά πλήθος εθνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου λαμπρύνοντάς τις με την παρα της. Όπως μας πληροφορεί ο υπεύθυνός της Χρήστος Παπαγγέλου, από την Κρήτη ως τη Μακεδονία και την Ήπειρο και από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου έως τη Θράκη, η φιλαρμονική έδωσε όλα αυτά τα χρόνια το δυναμικό της «παρών» και απέσπασε κολακευτικά σχόλια και θερμό χειροκρότημα για το πρωτοποριακό πρόγραμμά της και την επιλογή του ρεπερτορίου της. Εκτός συνόρων έχει δώσει συναυλίες στην Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία ενώ φιλοξένησε μουσικά σχήματα από τις χώρες αυτές. Πραγματοποίησε εμφανίσεις σε εκπομπές πλήθους τηλεοπτικών σταθμών (MEGA, Ant1, ΕΡΤ, Μακεδονία TV, TV100 κ.α.) και έδωσε συναυλίες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο «Μύλο» και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της «Μονής Λαζαριστών». Συνεργάστηκε με τον Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης «Θεσσαλονίκη 1997» δίνοντας σειρά επιτυχημένων συναυλιών στην πόλη και συμμετείχε στο πρώτο συμπόσιο για τη διεκδίκηση της Παγκόσμιας Έκθεσης «Expo 2008».

Κορυφαία σελίδα στο ιστορικό της Φιλαρμονικής μας αποτελεί η συναυλία της το 2003 ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και όλων των Πρωθυπουργών, Αρχηγών Κρατών και Υπουργών Εξωτερικών των 25 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Πόρτο Καρράς της Σιθωνίας, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής της Ελληνικής Προεδρίας. Πριν την συγκρότηση της Φιλαρμονικής του δήμου και συγκεκριμένα από το 1978 έως το 1982 λειτουργούσε στη Νεάπολη Φιλαρμονική θηλέων υπό τη διεύθυνση του αείμνηστου μαέστρου Ηλία Νικολαΐδη.

SAMSUNG CSC

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα