Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΆρωμα γυναίκας στο Εθνικό Θέατρο: Η Έρι Κύργια αντικαταστάτρια του Δημήτρη Λιγνάδη

Άρωμα γυναίκας στο Εθνικό Θέατρο: Η Έρι Κύργια αντικαταστάτρια του Δημήτρη Λιγνάδη

Το μεσημέρι της Τετάρτης (10/2), το υπουργείο Πολιτισμού, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε ότι η Έρι Κύργια θα είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη. Η Έρι Κύργια είναι μια γυναίκα με μεγάλη θητεία στον καλλιτεχνικό χώρο και γνωρίζει άριστα το Εθνικό Θέατρο, καθώς έως το βράδυ του Σαββάτου (6/2) είχε αναλάβει χρέη αναπληρώτριας διευθύντριας.

«Με γνώμονα την άμεση και αποτελεσματική λειτουργία του Εθνικού Θεάτρου και τη μετάβασή του στη νέα περίοδο, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρά στον ορισμό της Έρις Κύργια, ως μεταβατικής Καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Εθνικού Θεάτρου.

Παράλληλα, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προβαίνει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου ο επόμενος Καλλιτεχνικός Διευθυντής να αναδειχθεί από την ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η οποία θα συγκροτηθεί από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.

Συγκεκριμένα, την 5η Απριλίου το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα δημοσιοποιήσει το πλαίσιο της διαδικασίας καθώς και τη σύνθεση της Επιτροπής. Η διαδικασία κατάθεσης φακέλων από τους ενδιαφερόμενους έχει καταληκτική ημερομηνία την 7η Μαίου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την 6η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα οριστεί ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, με τριετή θητεία» αναφέρει, αρχικά, η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα