Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Κορυφώνεται η μάχη πριν τις κάλπες - Περιοδείες και μηνύματα παραμονή...

ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφώνεται η μάχη πριν τις κάλπες – Περιοδείες και μηνύματα παραμονή των εκλογών

Παραμονή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και οι πέντε διεκδικητές της ηγεσίας εντείνουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να τερματίσουν με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις την κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Από το Γκάζι, όπου πραγματοποίησε χθες την κεντρική προεκλογική της συγκέντρωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι πια το ηττημένο κόμμα των εκλογών. Είναι το κόμμα που επιστρέφει δυναμικά, ανανεωμένο και ενωμένο, για να εκφράσει τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, τη σύγχρονη Αριστερά, και πάνω από όλα το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια ζωή που της αξίζει» ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά του κ. Μητσοτάκη. Όπως είπε, «μπροστά μας εξελίσσεται ένας κατήφορος, κυριολεκτικός και ηθικός, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ», ενώ επισήμανε πως «οι πιο όμορφες μέρες μας δεν είναι πίσω μας. Είναι μπροστά μας. Αλλά δεν θα έρθουν μόνες τους. Θα έρθουν επειδή θα τις διεκδικήσουμε. Θα έρθουν επειδή θα τις κερδίσουμε. Και αυτή είναι η δική μου δέσμευση».

Με μια δέσμευση ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία και ο υποψήφιος για την Προεδρία του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, αφού στο κάλεσμά του προς τους πολίτες, για να ψηφίσουν αύριο, ξεκαθάρισε πως «δεν θα αρχίσω καινούριο κόμμα. Θα αρχίσω καινούριο ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, απάντησε στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδοκιμάσει τον κ. Κασσελάκη, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι, από τη στιγμή που διεκδικεί θεσμικό ρόλο, θα πρέπει να σέβεται τους θεσμούς. «Νόμιζα ότι το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών είχε αυτοκαταργηθεί» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε πως «θα ενισχύσουμε τους έντιμους δικαστικούς».

«Η προάσπιση των δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων μας» τόνισε, από πλευράς του, στην καταληκτική του δήλωση μετά το πέρας σχεδόν της προεκλογικής περιόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο υποψήφιος Πρόεδρος του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Όπως υπενθύμισε, «λίγες μέρες πριν από την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Ζακ/της Zackie, κανείς, καμιά, κανένα δεν έχει δικαίωμα να σιωπά», καταλήγοντας πως «είναι ευθύνη όλων μας να πάρουμε θέση: για το πώς θα χτυπήσουμε τη φτώχεια και τις ανισότητες -που, με τη σειρά τους, οδηγούν στον φόβο και την ανασφάλεια, καύσιμη ύλη του φασισμού-, για το πώς, και με πόση ένταση, θα δώσουμε τη μάχη στο ιδεολογικό επίπεδο». «Περιθώρια για μισόλογα και ίσες αποστάσεις απλώς δεν υπάρχουν», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής και 26 ακόμη πόλεις ανά την Ελλάδα περιόδευσε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, έχοντας πραγματοποιήσει όλο αυτό το διάστημα τηλεδιασκέψεις με στελέχη του κόμματος από όλη τη χώρα και πληθώρα συναντήσεων με φορείς της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, με διοικήσεις επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων, με στελέχη της αυτοδιοίκησης, με μέλη φεμινιστικών κινημάτων, με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου και με διοικήσεις συνεταιρισμών, με μέλη της νεολαίας, με start uppers, με συνδικαλιστές, με πλημμυροπαθείς και πυροπαθείς. Τερματίζοντας τον προεκλογικό του αγώνα, ο κ. Παππάς επισημαίνει με έμφαση πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία συσπειρώνει τον κόσμο από την Αριστερά ως το κέντρο. Αυτή είναι η ταυτότητά μας και την επιβεβαιώνουμε. Κάθε άλλη θέση που ακούγεται στον δημόσιο διάλογο οδηγεί σε αναθεώρηση της ομόφωνα ψηφισμένης, από το 2019, διακήρυξής μας». «Ούτε κόμμα “χυλός” που θα έχει έναν ηγέτη, ο οποίος δεν θα λογοδοτεί πουθενά, ούτε κόμμα “στρείδι”, το οποίο θα έρχεται από το χειρότερό μας παρελθόν και θα διατηρεί ένα κόμμα περίκλειστο, το οποίο δεν θα αφήνει -δια μέσω των δομών του- τα μέλη του να εκφραστούν», καταλήγει.

Την ίδια ώρα, κατά των δημοσκοπήσεων για την εκλογή νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ βάλλει ο έτερος υποψήφιος για την Προεδρία, Στέφανος Τζουμάκας, δηλώνοντας πως πρόκειται για «στημένες, ανυπόληπτες και αναξιόπιστες οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες», σημειώνοντας, στην ίδια κατεύθυνση, ότι «βασικός σκοπός τους δεν είναι η αξιοπιστία αλλά η πρακτική εντυπώσεων και η αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Επομένως, γνωστός ο σκοπός, «άγνωστοι» οι χρηματοδότες». «Οι επιδιώξεις ορισμένων να εμφανίσουν απατηλές και ψευδείς παραστάσεις νίκης, προβαδίσματος κλπ, δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά και το προοδευτικό κίνημα. Δυστυχώς το βαρέλι φαίνεται, πώς δεν έχει πάτο», καταλήγει ο κ. Τζουμάκας.

Εν τω μεταξύ, περιοδείες μέχρι τελευταία στιγμή πραγματοποιούν οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Έφη Αχτσιόγλου, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος, το Σάββατο 16/9 στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια, στο Cafe Μαραμπού. Αντίστοιχα, ο συνυποψήφιός της, Στέφανος Κασσελάκης στις 11.30 το πρωί θα επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο στο Ίλιον. Κατόπιν θα έχει ανοιχτή συζήτηση με μέλη και φίλους του κόμματος στο ΥΑRD café.

Πού θα ψηφίσουν οι υποψήφιοι

Εν τω μεταξύ, τα σημεία στα οποία θα ασκήσουν αύριο το εκλογικό τους δικαίωμα δημοσιοποίησαν οι διεκδικητές της Προεδρίας του κόμματος, ενώ άγνωστο παραμένει ακόμη το που και πότε θα ψηφίσει ο απερχόμενος Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Η Έφη Αχτσιόγλου θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1) στις 10:00

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου, (Εκθεσιακός χώρος Δημαρχείου Περιστερίου, Καραθεοδωρή 1), στις 12:30.

Ο Νίκος Παππάς θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καισαριανής (Δημαρχείο Καισαριανής, αίθουσα εκδηλώσεων, Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας) στις 8:45.

Ο Στέφανος Τζουμάκας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό κέντρο της Καλλιθέας (Σχολικό Συγκρότημα Αγίου Νικολάου, Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 175) στις 12:00.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στο εκλογικό Κέντρο Νέας Ιωνίας (1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κρήτης 77, Νέα Ιωνία) στις 13:00.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα