Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣτη Βουλή σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση – Τι θα περιλαμβάνει το εθνικό...

Στη Βουλή σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση – Τι θα περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο κατά της σεξουαλικής κακοποίησης

Με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αρχίζει στις 10 το πρωί η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με θέμα την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου και φόντο την υπόθεση Λιγνάδη.
Η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να είναι οξεία, όπως προδιαγράφει και το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών με μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη- Τσίπρα.

Η συζήτηση, γίνεται κατόπιν αιτήματος του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στήριξε τη Λίνα Μενδώνη, επισημαίνοντας -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- πως «είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς, των οποίων τις παραιτήσεις έχει ζητήσει». Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η Λίνα Μενδώνη έχει βοηθήσει αρκετούς υπουργούς, λύνοντας θέματα συναρμοδιοτήτων

Κατά την συζήτηση στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να καλέσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί για την «καμπάνια χυδαιότητας που ο ίδιος και το κόμμα του έχουν αποδυθεί», όπως κατηγορεί τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση. Κυβερνητικά στελέχη εγκαλούν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από τη στρατιά των troll τους στο διαδίκτυο έφθασαν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για #ΝΔ_παιδεραστές», μετατρέποντας ένα μείζον θέμα για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε «ελληνικό QAnon».

Εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί σε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης. Μεταξύ άλλων, εξετάζονται αλλαγές στον ποινικό κώδικα (με έμφαση στην προστασία ανηλίκων), αλλά και ένα ευρύτερο πλέγμα μέτρων που θα εκσυγχρονίζουν την εργατική νομοθεσία σε ανάλογα θέματα.

Εκτός των άλλων μελετάται κώδικας δεοντολογίας για όλους τους φορείς του Δημοσίου, με κανόνες συμπεριφοράς και αντιμετώπισης κάθε μορφής κακοποίησης, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα διατυπώνονται σαφείς προβλέψεις για την καταγγελία παρόμοιων πράξεων ως σημεία αναφοράς με προστατευτικό πλαίσιο για τα θύματα και τους καταγγέλλοντες. Ταυτόχρονα μέσω της αναμόρφωσης του ποινικού κώδικα θα προβλεφθούν πιο αυστηρές ποινές για τους διαπράττοντες σεξουαλικά εγκλήματα και αύξηση του χρόνου παραγραφής σε αδικήματα που γίνονται εις βάρος ανηλίκων μέχρι την ημερομηνία που τα θύματα θα συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Το απόγευμα στις 16:00, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Πηγή: Αθήνα 984

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα