Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜητσοτάκης: Εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό – Λήψη μέτρων μετά τις ευρωεκλογές

Μητσοτάκης: Εθνικό πρόβλημα το δημογραφικό – Λήψη μέτρων μετά τις ευρωεκλογές

- Advertisement -

Την λήψη πρωτοβουλιών για το δημογραφικό πρόβλημα, στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης από το υψηλό κόστος για τη στέγη, καθώς και οικονομικά μέτρα στήριξης για την οικογένεια προανήγγειλε μετά τις Ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του Συνέδριου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα» στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι για την κυβέρνηση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η αναδιάταξη όλων των απαιτούμενων πολιτικών για την στήριξη των νέων οικογενειών. Ακόμα υπενθύμισε την πρόσφατη αύξηση του επιδόματος γέννας στα 2.400 ευρώ και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για το 2023, υπογραμμίζοντας την εντυπωσιακή, όπως τη χαρακτήρισε, επιτυχία του προγράμματος «Στέγη μου», όσο και τα φορολογικά κίνητρα που παρέχονται για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας. Παράλληλα επεσήμανε ότι δρομολογείται στενότερη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξασφαλισθούν περισσότερα κίνητρα για όλους όσοι θέλουν κάνουν οικογένεια.

Επιπλέον δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η κυβερνητική πολιτική στοχεύει κατά προτεραιότητα στη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η γυναίκα είναι αυτή, που πρωτίστως παίρνει την απόφαση για οικογένεια, ενώ υπογράμμισε και το βαρύνοντα ρόλο που έχουν στην οικογένεια οι παππούδες και οι γιαγιάδες, σημειώνοντας πως η κυβερνητική πολιτική αποσκοπεί στο να παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους γονείς να έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είτε μιλάμε για το δημόσιο, είτε για τον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει και τη σημασία του Ολοήμερου σχολείου. Τέλος τόνισε ότι αυτό δεν είναι Ελληνική ιδιαιτερότητα, καθώς το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι μόνο οι γεννήσεις που δημιουργούν τις συγκεκριμένες δημογραφικές τάσεις, αλλά και το αρνητικό ισοζύγιο θανάτων προς γεννήσεις. Μάλιστα χαρακτήρισε το δημογραφικό κοινωνικό και εθνικό πρόβλημα και σημείωσε ότι είναι δύσκολο να πείσεις κάποιον να κάνει παιδί.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα