Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΤα νέα δεδομένα για τα χιόνια του Σαββατοκύριακου

Τα νέα δεδομένα για τα χιόνια του Σαββατοκύριακου

Την προηγούμενη εβδομάδα ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης είχε αναφερθεί στην απότομη μεταβολή του καιρού και πως θα ζήσουμε τρεις διαφορικές εποχές μέσα σε μια βδομάδα.

Στην σημερινή του ανάρτηση στο facebook ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε για την ανοιξιάτικη εποχή που διανύουμε, όπου θα κυριαρχήσει μέχρι και το Σάββατο, στην συνέχεια όμως θα κάνει την εμφάνισή του ένας βαρύς χειμώνας με χιόνια ακόμα και σε πιο χαμηλά υψόμετρα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, τις επόμενες μέρες οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές τις χώρας θα αγγίξουν τους 20ο βαθμούς κελσίου, ενώ θα υπάρξουν και λίγες τοπικές βροχές.

Δείτε την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

«Ο ανοιξιάτικος καιρός θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες με θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και πάνω από τους 20ο βαθμούς κελσίου ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές.

Μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμη και σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ. Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου.

Ακολουθεί χάρτης όπου αποτυπώνεται η πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες».

 

α

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα