Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΣυνεχίζεται η κακοκαιρία - Βελτίωση από τη Μεγάλη Τετάρτη - Αναλυτική πρόγνωση

Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Βελτίωση από τη Μεγάλη Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση

Βροχερός αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Δευτέρας.

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας εκτός από τα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εντοπίζονται σε τμήματα του Κεντρικού και Νότιου Ιονίου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου, όπου αναμένεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Παράλληλα, θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας (πάνω από τα ~1500m στα νότια, πάνω από τα ~1000-1200m στα κεντρικά και πάνω από τα ~900-1000m στα βόρεια), ενώ στη Δυτική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλώνονται και σε περιοχές πάνω από τα ~600m. Οι αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης αναμένονται να περιοριστούν στα νότια-νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχόπτωσης είναι Κατηγορίας 2 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).

Στους παρακάτω προγνωστικούς χάρτες αποτυπώνονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχής 3ωρου για το διάστημα 09:00 – 12:00 (Γράφημα 1) και 15:00 – 18:00 (Γράφημα 2) της Μεγάλης Δευτέρας 18/04.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Τρίτη, ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει μια μικρή βελτίωση.

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίσει να βελτιώνεται για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της επικράτειας.

Τη Μεγάλη Πέμπτη αναμένονται, ωστόσο, τοπικές βροχές πάλι στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αν κι εφόσον διατηρηθούν περιμένουμε βροχοπτώσεις από την Ήπειρο και τη Θεσσαλία και βορειότερα στη Μακεδονία και τη Θράκη κατά διαστήματα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα υπάρξουν πολύ μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, θα φτάνει στους 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, στους 23 με 24 βαθμούς στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στους 22 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, τουλάχιστον τα περισσότερα προγνωστικά μοντέλα, δείχνουν ο καιρός να είναι βελτιωμένος με 22 και 24 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά ηπειρωτικά τμήματα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα