Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠεριβάλλονweatherΠως οι καύσωνες και η κλιματική αλλαγή, διαμορφώνουν το νέο τουριστικό τοπίο

Πως οι καύσωνες και η κλιματική αλλαγή, διαμορφώνουν το νέο τουριστικό τοπίο

Με τους επιστήμονες να προειδοποιούν για εδραίωση καλοκαιριών με 40 βαθμούς και άνω για τις χώρες της Μεσογείου, και με ακραίες θερμοκρασίες που θα αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου, πολλά από αυτά που ξέρουμε ως δεδομένα φαίνονται να ανατρέπονται.

Τουριστικοί οργανισμοί και ειδικοί προειδοποιούν τις χώρες της Νότιας Ευρώπης, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Μάλτα πως οι ταξιδιώτες αλλάζουν τις συνήθειες τους εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται.

Πλέον επιλέγουν προορισμούς που είναι πιο δροσεροί, βλέπε Γαλλία, και κεντρική Ευρώπη, μέχρι και Νότια Αφρική, ενώ αλλάζουν και τους μήνες που ταξιδεύουν, με την άνοιξη να ανεβαίνει σε ζήτηση και το φθινόπωρο να ακολουθεί.

Πολλοί τουρίστες έχουν ανησυχήσει από την κλιματική αλλαγή, βλέπουν πως πολλές από τις επιλογές που είχαν, πλέον γίνονται δυσκολότερες εώς ανυπόφορες λόγων του καύσωνα, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει ακραία καιρικά φαινόμενα.

Οι εικόνες από δασικές πυρκαγιές στις χώρες της Μεσογείου φαίνεται πως έχουν κάνει ζημιά στις κρατήσεις, αφού σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πότε θα επισκεφθούν μια χώρα, με σκοπό να μην πέσουν στη περίοδο των πυρκαγιών που κάθε χρόνο γίνεται και πιο έντονη και επικίνδυνη.

Στα μέσα της Μεγάλης Βρετανίας κυκλοφορούν οι ειδήσεις πως οι τουρίστες χρειάστηκε να διακομισθούν σε νοσοκομείο εξαιτίας της ζέστης. Όπως έγινε και στη χώρα μας, με μία τουρίστρια που λιποθύμησε στην Ακρόπολη, αλλά και στη Σαρδηνία με ομάδα τουριστών που χρειάστηκαν ελικόπτερο μετά από λιποθυμικά επεισόδια.

Στην Ισπανία, φέτος για πρώτη φορά, παρατηρήθηκε μείωση στις κρατήσεις στα νότια της χώρας, και αύξηση στις κρατήσεις στα βόρεια όπου η διαφορά στη θερμοκρασία φτάνει τους 3-4 βαθμούς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα