Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΤελικός Eurovision 2021: Νικήτρια η Ιταλία – Η Ελλάδα στη 10η θέση...

Τελικός Eurovision 2021: Νικήτρια η Ιταλία – Η Ελλάδα στη 10η θέση και η Κύπρος στη 16η (Βίντεο)

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν και οι Ιταλοί Måneskin με το τραγούδι ««Zitti e buoni» (Σκάσε και συμπεριφέρσου καλά) ανακηρύχθηκαν οι μεγάλοι νικητές, με 524 βαθμούς, στον τελικό του 65ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που φέτος φιλοξενήθηκε στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ και μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ1.

Οι Måneskin είναι ένα τετραμελές ροκ συγκρότημα από την Ιταλία. Μέλη του είναι ο Damiano David (κεντρικός τραγουδιστής), η Victoria De Angelis (μπάσο), ο Thomas Raggi (κιθάρα) και ο Ethan Torchio (drums).

Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 2016 στη Ρώμη και έγινε ευρύτερα γνωστό στο κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στον 11ο κύκλο του δημοφιλούς talent show «X-Factor» το 2017 (2η θέση). Και τα τέσσερα μέλη ήταν φίλοι και συμμαθητές στο ίδιο γυμνάσιο.

Η λέξη «Måneskin» που σημαίνει σεληνόφως ήταν ομόφωνη απόφαση.

Η Ελλάδα κατετάγη στη 10η με 170 βαθμούς θέση ενώ η Κύπρος στη 16η με 94 βαθμούς.

“Μάγεψε” η Στεφανία

Η Στεφανία Λυμπερακάκη, μαζί με τους χορευτές της, Νίκο Κουκάκη, Γιώργο Παπαδόπουλο, Μάρκο Γιακουμόγλου και Κώστα Παυλόπουλο, παρουσίασε το «Last Dance», μια δημιουργία των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade και Sharon Vaughn, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Φωκά Ευαγγελινού, και εντυπωσίασε το κοινό.

H Stefania είναι η νεαρότερη συμμετέχουσα φέτος στον διαγωνισμό. Ανέβηκε στη σκηνή φορώντας μια ολόσωμη φόρμα σε αποχρώσεις του μoβ διά χειρός Βρεττού Βρεττάκου, που αποκάλυψε μεταξύ άλλων πως το ρούχο είναι εμπνευσμένο «από την K-pop με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες λάμψεις». Είναι κεντημένο με 250.000 κρύσταλλα Swarovski, ενώ χρειάστηκαν 2,5 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Η παρουσίαση της εμφάνισης της Στεφανίας έγινε με έξυπνη χρήση γραφικών green box και χορευτών σε πράσινα κορμάκια, έτσι ώστε να φαίνονται τηλεοπτικά μόνο τα καπέλα και τα κοστούμια τους και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό!

Δείτε την εμφάνισή της:

Η Κύπρος άνοιξε την αυλαία του μουσικού διαγωνισμού Eurovision 2021 που διεξάγεται στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ και η Έλενα Τσαγκρινού ανέβηκε στη σκηνή, προκαλώντας ενθουσιασμό με τους κατακόκκινους χορευτές της… σε κόκκινο σκηνικό και την υπέρλαμπρη δημιουργία της Σίλιας Κριθαριώτη.

Δείτε την εκρηκτική εμφάνιση της Έλενας Τσαγκρινού στον σημερινό τελικό:

Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού καθορίστηκε από τον συνδυασμό των βαθμολογιών των κριτικών επιτροπών και των τηλεθεατών και από τις 39 χώρες. Στον τελικό διαγωνίστηκαν 26 φιναλίστ και η έναρξη ήταν εκρηκτική.

Η τελική κατάταξη των χωρών:

Ιταλία

Γαλλία

Ελβετία

Ισλανδία

Ουκρανία

Φινλανδία

Μάλτα

Λιθουανία

Ρωσία

Ελλάδα

Πορτογαλία

Μολδαβία

Σουηδία

Σερβία

Κύπρος

Ισραήλ

Νορβηγία

Βέλγιο

Αζερμπαϊτζάν

Αλβανία

Σαν Μαρίνο

Ολλανδία

Ισπανία

Γερμανία

Αγγλία

Η Έλενα Παπαρίζου μας «θύμισε» τη χρονιά της νίκης της Ελλάδας με το «My Number One»

Η Έλενα Παπαρίζου μαζί με άλλους 5 νικητές της Eurovision ταξίδεψαν στην Ολλανδία προκειμένου να παρουσιάσουν τα νικητήρια τραγούδια τους, πάνω σε ταράτσες του Ρότερνταμ, σε ένα σόου κατά το μεγάλο διάλειμμα του μεγάλου τελικού.

paparizou.jpg

Δείτε την εμφάνιση της Έλενας Παπαρίζου στο παρακάτω βίντεο από το 5:18:

Οι χώρες και τα τραγούδια που «θυμηθήκαμε» στο διάλειμμα του τελικού:

Lenny Kuhr (Ολλανδία 1969)
Getty Kaspers μαζί με τους Teach-In (Ολλανδία 1975)
Sandra Kim (Βέλγιο 1986)
Έλενα Παπαρίζου (Ελλάδα 2005)
Lordi (Φινλανδία 2006)
Måns Zelmerlöw (Σουηδία 2015)

Ο μικρός Άγγελος από τα «Καλύτερά μας Χρόνια» δίνει το δωδεκάρι της Ελλάδας στην Κύπρο

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, το ανακοίνωσε φέτος ένα πρόσωπο-έκπληξη! Ο μόλις 10 ετών ταλαντούχος Μανώλης Γκίνης, τον οποίο απολαμβάνουμε στη σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια» στον ρόλο του Άγγελου, του βενιαμίν της οικογένειας Αντωνοπούλου, έδωσε το 12άρι στην Κύπρο και έγινε ο νεότερος spokesperson σε όλη την 65χρονη ιστορία του Διαγωνισμού.

eurovision-elllada-vathmologia-manolis-gkinis.jpg

Ο Μανώλης και η οικογένειά του δέχθηκαν με χαρά την πρόταση της ΕΡΤ που ήθελε φέτος να πρωτοτυπήσει, ενώ και οι επιτελείς της EBU αν και στην αρχή αιφνιδιάστηκαν από την επιλογή της Ελλάδας δεν δυσκολεύθηκαν να πεισθούν όταν συνειδητοποίησαν ότι η πείρα που έχει μπροστά στις κάμερες ο μικρός πρωταγωνιστής είναι μακράν μεγαλύτερη από αυτή άλλων «συναδέλφων» του.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα