Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΜΜΕΣτον Μαρινάκη πέρασε ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας»

Στον Μαρινάκη πέρασε ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας»

Μια πολύ σημαντική κίνηση στον χώρο των μίντια έκανε σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς η Alter Ego, εταιρία συμφερόντων του, αγόρασε τα σήματα τς «Ελευθεροτυπίας».

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το αντίτιμο ξεπέρασε τα 8.100.000 ευρώ, σε έναν… πλειστηριασμό όπου συμμετείχε και ο εκδοτικός αλλά και… ποδοσφαιρικός αντίπαλος του Μαρινάκη, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ο πλειστηριασμός των σημάτων της ιστορικής εφημερίδας, η οποία κατέρρευσε και χρεοκόπησε την περίοδο της κρίσης, έγινε στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Από τον Ιανουάριο του 1984 η εφημερίδα άλλαξε το σχήμα της σε ταμπλόιντ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Ένα πρόσωπο που συνέδεσε το όνομά του με την εφημερίδα ήταν αυτό του Σεραφείμ Φυντανίδη, που υπήρξε διευθυντής της για περισσότερα από 30 χρόνια (μία θητεία από τις μακρότερες στον αθηναϊκό τύπο), από το ξεκίνημα της έκδοσης της εφημερίδας το 1976 (με μικρά διαλείμματα) μέχρι την παραίτησή του τον Απρίλιο του 2007.

Η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα