Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΌταν η Μαίρη Χρονοπούλου πήγε σε κηδεία αγνώστου για να κάνει μυστικά...

Όταν η Μαίρη Χρονοπούλου πήγε σε κηδεία αγνώστου για να κάνει μυστικά ένα γύρισμα

Ο Φιλοποίμην Φίνος μπορούσε να προβλέψει το μέλλον, σίγουρα θα είχε αυξήσει κάπως το ποσό που διατέθηκε για την ταινία, αφού στο τέλος της σεζόν 1969-1970 το φιλμ που αποτέλεσε μια λαϊκή κατακραυγή για την πλεονεξία του κεφαλαίου, είχε κόψει 640.720 εισιτήρια.

Ένα νούμερο που αφορά μόνο τις αίθουσες σε Αθήνα και Πειραιά και υπολείπεται μόνο σε σχέση με την «Δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά». Εκείνη, επίσης παραγωγή του μεγαλύτερου στούντιο στην Ελλάδα, την είδαν στην περιφέρεια της πρωτεύουσας 739.001 άνθρωποι (υπολογίζεται ότι πανελλαδικά αυτό το νούμερο ίσως να πέρασε και το 1.000.000), κατατάσσοντάς την ως την 3η πιο εμπορική όλων των εποχών, τουλάχιστον μέχρι εκείνη την χρονιά. Όλα αυτά, όμως, δεν μπορούσε να τα γνωρίζει εκ των προτέρων ούτε ο Φίνος ούτε ο Νίκος Φώσκολος ο οποίο υπέγραφε το σενάριο και την σκηνοθεσία. Η παραγωγή είχε υψηλό κόστος αφού μεγάλα αστέρια της εποχής συμμετείχαν σε αυτήν.

Το κόστος παραγωγής ανέβηκε και από τις ανάγκες να υπάρξουν σκηνές, όπως για παράδειγμα εκείνη που ο Νίκος Κούρκουλος έπρεπε να… αλιευτεί από την θάλασσα με ελικόπτερο η οποία μάλιστα γυρίστηκε τρεις φορές (χωρίς να χρησιμοποιηθεί κασκαντέρ αντί του Έλληνα ηθοποιού) αλλά και ταχύπλοο του λιμενικού και 5 κάμερες που είχαν ακροβολιστεί για να πιάσουν το πλάνο. Με τόση… χλιδή, ο δαιμόνισε Νίκος Φώσκολος αποφάσισε να κόψει από αλλού και ανάμεσα σε άλλες, είχε και μια μοναδική ιδέα. Με βάση το σενάριο, θα υπήρχαν κηδείες των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας (πάνω στην οποία βασίστηκε όλο το σενάριο), αλλά οι… κηδείες (ακόμη και οι ψεύτικες) είναι… ακριβό σπορ, αφού απαιτούν πολλούς κομπάρσους. Αντί να μπει σε τέτοιου τύπου έξοδα, λοιπόν, ζήτησε από την Μαίρη Χρονοπούλου (ως Χριστίνα Ρίχτερ, κόρη του αιμοσταγούς και αδηφάγου εφοπλιστή) να πάει σε μια κηδεία ενός αγνώστου, που στην μεγάλη οθόνη θα παρουσιαζόταν ως το τελευταίο αντίο σε κάποιον από τους αδικοχαμένους υπαλλήλους του υποτιθέμενου πατέρα της!

Όπως αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας στην εκπομπή «Στούντιο 4», ο Φώσκολος της είπε: «Μαίρη μου, λοιπόν, θα πάμε στο Α’ Νεκροταφείο, θα μπούμε, θα δούμε μια κηδεία από μακριά, θα μπεις εσύ μακιγιαρισμένη, βαμμένη με λουλούδια στα χέρια, ανάμεσα στον κόσμο στην αληθινή κηδεία κι από μακρινό πλάνο θα είσαι ανάμεσα στους συγγενείς που πενθούν»! Η σπουδαία ηθοποιός δεν μπορούσε να καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της και φυσικά έγινε αντιληπτή από τους τεθλιμμένους συγγενείς, ανάμεσα στους οποίους και η σύζυγος του πραγματικού νεκρού. Η χαροκαμένη χήρα την αναγνωρίζει και της λέει έκπληκτη: «Κυρία Χρονοπούλου, γνωρίζατε κι εσείς τον Παντελή;», για να πάρει την απάντηση από την… ετοιμοπόλεμη σταρ: «Μα τον Παντελή δεν ήξερα; Πολύ φίλος μου!»

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα