Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήLifestyleΠώς το smartphone καταστρέφει τη σχέση σου

Πώς το smartphone καταστρέφει τη σχέση σου

Παλιά ήταν μόνο ο τζόγος, το ποτό, οι γυναίκες, το ψάρεμα ή η τηλεόραση. Η κάθε ενασχόληση πάνω από την οποία τα αρσενικά «έλιωναν» επί ώρες, μέρες, χρόνια παραμελώντας τις κυρίες τους, τους εαυτούς τους και γενικά τον κόσμο. Ένας εθισμός που ως τέτοιος ταράζει τις σχέσεις των ανθρώπων από τα θεμέλιά τους και γίνεται αιτία ή αφορμή ώστε να γκρεμίζονται σαν παλάτια στην άμμο.

Πλέον δίπλα σε όλες αυτές τις εξαρτήσεις στρογγυλοκάθεται μία ακόμα, κατ’ επίφαση αθώα, αλλά εξίσου πορωτική και επικίνδυνη: Το κινητό σου τηλέφωνο. Δηλαδή αυτό το οποίο πασπατεύεις όταν δεν κοιμάσαι, τρως (παίζεται), οδηγείς (αυτό κι αν παίζεται), δουλεύεις (α καλά), ή κάνεις σεξ (ε;).

Μία ψηφιακή «ερωμένη» που χωράει στο χέρι σου και είναι πάντα διαθέσιμη. Τα smartphones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας ως το πιο εύκολο, δικαιολογημένο distraction. Οι έρευνες αναφέρουν ότι ο μέσος άνθρωπος τσεκάρει το «έξυπνο»- ανάθεμά το- κινητό του περίπου 85 φορές την ημέρα. Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως κάποιοι από μας έχουν την αίσθηση πως στην πραγματικότητα αυτό επαναλαμβάνεται πολύ περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα