Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήLifestyleΜαίρη Χρονοπούλου: Αποκάλυψη σχετικά με τη φερόμενη ως νέα χειρόγραφη διαθήκη της...

Μαίρη Χρονοπούλου: Αποκάλυψη σχετικά με τη φερόμενη ως νέα χειρόγραφη διαθήκη της – Τι δηλώνει ο τελευταίος της σύντροφος

Λίγες ημέρες πριν το 40ήμερο μνημόσυνο της Μαίρης Χρονοπούλου, το οποίο θα τελεστεί στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στο σπίτι της στην Παιανία, η δημοσιοποίηση ενός χειρόγραφου εγγράφου, το οποίο φέρεται να αποτελεί μια νέα διαθήκη της ηθοποιού που συντάχθηκε το 2019, ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει σχετικά με τους δικαιούχους της κληρονομιάς της και τις τελευταίες της επιθυμίες. Πρόκειται για τη φωτογραφία ενός χειρόγραφου κειμένου – δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής – με τίτλο «Ιδιόχειρη διαθήκη» και ημερομηνία «11 Απριλίου 2019», την οποία έχει στην κατοχή του ο επί σειρά ετών σύντροφός της, ηθοποιός Νίκος Σταγόπουλος, όπου έχουν καταγραφεί όλες οι λεπτομέρειες σχετικά την κηδεία της.

Ωστόσο, μετά από σχετική έρευνα, το protothema.gr αποκαλύπτει πως το συγκεκριμένο κείμενο δεν έχει γραφτεί από την ηθοποιό αλλά από τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών στο οποίο είχε αναθέσει, από το 2019, να αναλάβει την κηδεία της και όπως ο ίδιος δηλώνει, δεν πρόκειται για διαθήκη αλλά για την απαραίτητη γραπτή δήλωση που απαιτείται για την διαδικασία της αποτέφρωσης: «Το κείμενο αυτό το έχω γράψει εγώ, είναι τα γράμματά μου» μάς είπε ο ο Αθανάσιος Πουλάκης, ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών που βρίσκεται στην περιοχή της Παιανίας, για να εξηγήσει αμέσως μετά: «Η Μαίρη Χρονοπούλου μού ζήτησε το 2019 να πάω στο σπίτι της προκειμένου να τακτοποιήσουμε τα της κηδείας της, επειδή δεν είχε στενούς συγγενείς. Η ίδια είχε μια δυσκολία στο γράψιμο, οπότε μού υπαγόρευσε αυτά που ήθελε και τα έγραφα εγώ. Επειδή τότε δεν λειτουργούσε ακόμη το αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας, δήλωνε πως επιθυμεί η σορός της να μεταφερθεί για αποτέφρωση στη Βουλγαρία και η τέφρα της να σκορπιστεί στη θάλασσα του Σουνίου».

Ο κ. Πουλάκης υπογραμμίζει πως «το συγκεκριμένο χαρτί δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση διαθήκη μιας και δεν αναφέρει τίποτα απολύτως σχετικά με τα περιουσιακά της στοιχεία» αλλά και πως λίγους μήνες αργότερα, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του αποτερφωτηρίου της Ριτσώνας, κατατέθηκε από την ίδια τη Μαίρη Χρονοπούλου μια νέα υπεύθυνη δήλωση, γραμμένη και αυτή από τον ίδιο, και θεωρημένη στο αστυνομικό τμήμα Παιανίας, στην οποία, εξέφραζε την επιθυμία της να γίνει η αποτέφρωσή της στην Ελλάδα.
Η επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση με την επιθυμία της Μαίρης Χρονοπούλου να αποτεφρωθεί στη Ριτσώνα

Χειρόγραφο σημείωμα της Μαίρης Χρονοπούλου προς τον Νίκο Σταγόπουλο στο οποίο διακρίνεται ο γραφικός της χαρακτήρας

«Συντάξαμε μαζί αυτή την υπεύθυνη δήλωση. Εγώ έγραψα τα στοιχεία και η Μαίρη Χρονοπούλου τήν υπέγραψε. Εάν μάλιστα παρατηρήσει κανείς την υπογραφή της είναι εμφανές ότι ο γραφικός της χαρακτήρας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του κειμένου που παρουσιάζεται ως ιδιόχειρη διαθήκη της. Η Μαίρη έγραφε πολύ αργά και με μεγάλα γράμματα» εξηγεί ο κ. Πουλάκης και προσθέτει πως στην υπεύθυνη δήλωση, η οποία έχει κατατεθεί στο Ληξιαρχείο Αθηνών, δεν γίνεται καμία αναφορά στο πού θα ήθελε να τοποθετηθεί η τέφρα της. Η πιο πρόσφατη αναφορά της σε αυτό το ζήτημα έχει καταγραφεί, τον περασμένο Ιούλιο, στο βίντεο που δημοσίευσε αποκλειστικά χθες το protothema.gr στο οποίο η ίδια υποδεικνύει ένα συγκεκριμένο σημείο του κτήματος στην Παιανία όπου βρίσκεται το σπίτι της για να τοποθετηθεί η τεφροδόχος της συνοδευόμενη από μία επιγραφή.

 

Νίκος Σταγόπουλος: «Δεν πρόκειται να αποδεχτώ τίποτα από την περιουσία της Μαίρης»
Ο Νίκος Σταγόπουλος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, επιβεβαίωσε πως πράγματι έχει στην κατοχή του την φωτογραφία με το επίμαχο κείμενο στο οποίο αναγράφονται λεπτομέρειες για την κηδεία της. «Την είχα επισκεφθεί σε μια περίοδο που δεν ήταν πολύ καλά. Κάποια στιγμή, όταν από αληθινό ανθρώπινο ενδιαφέρον τής είπα πως θα πρέπει να τακτοποιήσει της εκκρεμότητές της και να διατυπώσει επίσημα όλα όσα επιθυμεί να γίνουν όταν «φύγει», εκείνη μού απάντησε να μήν ανησυχώ. Για του λόγου το αληθές μού ζήτησε να πάω στο κομοδίνο της και να πάρω από το πρώτο συρτάρι ένα ντοσκιέ το οποίο περιείχε κάποια χαρτιά, να τον ανοίξω και να φωτογραφήσω τη συγκεκριμένη σελίδα».

Σύμφωνα με τον κ. Σταγόπουλο, στην επόμενη γραπτή σελίδα, η οποία όμως δεν ήταν συνημμένη με την πρώτη και δεν τού ζητήθηκε να την φωτογραφίσει, διάβασε κάποια στοιχεία που αναφέρονταν σε οικονομικά ζητήματα: «Είδα πως έγραφε τα συγγενικά της δικαιώματα (τα χρήματα από τη χρήση των ταινιών της, των τραγουδιών της κ.τ.λ) να δοθούν σε άτομα που σχετίζονται με συγκεκριμένους σκοπούς, όπως ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας, η Πρόεδρος του «Σπιτιού του Ηθοποιού» Άννα Φόνσου αλλά και η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση για τη σημαντική φιλοζωική δράση της».

Ο Νίκος Σταγόπουλος διατηρούσε στενή φιλική σχέση με την Μαίρη Χρονοπούλου μετά τον χωρισμό τους

Σε ερώτησή μας γιατί δεν είχε μιλήσει νωρίτερα γι΄ αυτή τη φωτογραφία δεδομένου μάλιστα ότι, μετά τον θάνατό της, δημιουργήθηκε μεγάλος ντόρος γύρω από την κληρονομιά της, ο Νίκος Σταγόπουλος απάντησε: «Είχα εξ αρχής ενημερώσει τους φίλους της που ασχολούνται με αυτό το θέμα, αλλά, σε πρώτη φάση, δεν έκριναν αυτό το χαρτί ως κάτι σημαντικό».

Ο Νίκος Σταγόπουλος, πάντως, ο οποίος υπήρξε σύντροφος της Μαίρης Χρονοπούλου για μια ολόκληρη δεκαετία, ζούσε μαζί της στην Παιανία μέχρι το 2002 αλλά και μετά τον χωρισμό τους διατηρούσαν εξαιρετικές σχέσεις, δηλώνει ξεκάθαρα πως δεν έχει καμία απολυτως αξίωση σχετικά με την περιουσία της: «Δεν διεκδικώ απολύτως τίποτα από την περιουσία της Μαίρης. Ακόμα κι αν βρεθεί ότι μού έχει αφήσει κάτι, δεν πρόκειται να το αποδεχτώ. Αυτό που με νοιάζει είναι να αποκαλυφθούν οι πραγματικές της επιθυμίες, γιατί άλλαζε συχνά γνώμη, και να τιμηθεί η μνήμη της» λέει συμπληρώνοντας πως περιμένει με αγωνία το πόρισμα της προανάκρισης που διενεργείται σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε το μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι που οδήγησε στον θάνατό της.

Όσον αφορά τα περιουσιακά της στοιχεία, ο ίδιος, πιστεύει πως εκτός από τα δύο ακίνητα που δώρισε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» θα πιθανότατα να είχε και κάποια χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς: «Μέχρι το 2002 που ήμασταν μαζί γνώριζα πως διέθετε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό και είχε συνδικαιούχο τη μητέρα της. Η Μαίρη ήταν προσεκτική και τακτοποιημένη με τα οικονομικά της και δεν εμπιστευόταν ξένους ανθρώπους σε ότι είχε να κάνει με αυτά. Τώρα αν υπάρχουν ακόμη χρήματα στους λογαριασμούς της, αυτό μένει να αποδειχτεί».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Μπιμπίλας, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην όλη συζήτηση περί κληρονόμων δήλωσε με νόημα στο protothema.gr «Δεν θέλω τίποτα από καμία διαθήκη γι’ αυτό και σκοπίμως δεν έχω εμπλακεί ενεργά σε αυτή την υπόθεση. Η Μαίρη βοηθούσε και τους ηθοποιούς και άλλους που είχαν ανάγκη όσο ζούσε».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα