Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤι είναι αυτό το κουμπί που έχουν πολλά αυτοκίνητα -Πότε πρέπει να...

Τι είναι αυτό το κουμπί που έχουν πολλά αυτοκίνητα -Πότε πρέπει να το πατήσω

Ασπίδα προστασίας απέναντι στους επίδοξους ληστές παρέχει ένα σύστημα πολλών αυτοκινήτων, το οποίο ωστόσο πρέπει, υπό συνθήκες, να απενεργοποιείται.

Όσες ώρες και αν περάσει κανείς με το αυτοκίνητό του, όσα χιλιόμετρα και αν διανύσει πίσω από το τιμόνι του, όσες μέρες και αν αφιερώσει μελετώντας το εγχειρίδιο χρήσης του, είναι σχεδόν αδύνατο να αποκωδικοποιήσει όλες τις λειτουργίες του.

Αυτό διότι όσο περνούν τα χρόνια τα αυτοκίνητα εξελίσσονται με αστραπιαίους ρυθμούς που είναι δύσκολο να τους ακολουθήσουμε, και έτσι είναι αναπόφευκτο κάποια από τα συστήματά τους να μας παραμένουν άγνωστα. Την παραμiκρή ιδέα ενδέχεται να μην έχουμε και σχετικά με κάποια κουμπιά, τα οποία πολλές βρίσκονται κυριολεκτικά μπροστά στα μάτια μας.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και το κουμπί “tow-away protection”, το οποίο ενσωματώνεται σε πολλά αυτοκίνητα και, όπως μαρτυρά και η ονομασία του, σχετίζεται με το σύστημα αποτροπής κλοπής του αυτοκινήτου μέσω ρυμούλκησης ή… γερανού.

Για αυτό φροντίζουν αισθητήρες που ανιχνεύουν την παραμικρή κίνηση του οχήματός μας, σηματοδοτώντας την ενεργοποίηση του συναγερμού.

Κάθε φορά που κλειδώνουμε το αυτοκίνητό μας το σύστημα αποτροπής κλοπής μέσω συναγερμού ενεργοποιείται αυτόματα και απενεργοποιείται όταν ξεκλειδώσουμε το ΙΧ μας για εισέλθουμε στο εσωτερικό του.

Πότε πρέπει να απενεργοποιούμε τη λειτουργία;

Το σύστημα, ωστόσο, πρέπει να απενεργοποιηθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες -π.χ. όταν πρέπει να ρυμουλκηθεί κατόπιν βλάβης, όταν πρόκειται να μεταφερθεί με πλοίο κ.ο.κ.

Για την απενεργοποίηση της εν λόγω λειτουργίας το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πατήσουμε το κουμπί “tow-away protection”, με προαπαιτούμενο ότι ο κινητήρας του ΙΧ μας είναι απενεργοποιημένος. Στη συνέχεια, αφού κλειδώσουμε το αυτοκίνητό μας, το σύστημα θα παραμείνει «παροπλισμένο» και θα ενεργοποιηθεί μόλις ξεκλειδώσουμε το όχημά μας.

 

Σημειώνεται ότι ανάλογα με το μοντέλο η θέση του κουμπιού μπορεί να διαφέρει. Επί παραδείγματι σε κάποια αυτοκίνητα βρίσκεται στην οροφή, ενώ σε άλλα, όπως τα smart, στο ταμπλό.

Στα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα η λειτουργία “tow-away protection” απενεργοποιείται μέσω του συστήματος πολυμέσων και ειδικότερα στην ενότητα “Ρυθμίσεις Οχήματος” (Vehicle Settings).

Πηγή: carandmotor.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα