Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤέσσερα παιδιά και μία γυναίκα νεκροί σε ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο

Τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα νεκροί σε ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο

Η είδηση για πέντε νεκρούς , τέσσερα παιδιά και μια γυναίκα σε δυο ναυάγια ανοικτά της Λέσβου και της Σάμου σκιάζει την σημερινή επικαιρότητα.
Το πρώτο ναυάγιο σημειώθηκε το πρωί ανοιχτά του Μανταμάδου στη βορειοανατολική Λέσβο, τρία ναυτικά μίλια εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, όταν οι διακινητές έσκισαν την φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαιναν μετανάστες . Το ελληνικό Λιμενικό ενημέρωσε τις τουρκικές λιμενικές αρχές, οι οποίες δεν ανταποκρίθηκαν. Κατά την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Ελληνικό λιμενικό που περισυνελέγησαν 22 άτομα συνολικά 4 εκ αυτών χωρίς τις αισθήσεις τους. Σύμφωνα με το νοσοκομείο που διαπιστώθηκε ο θάνατος τους πρόκειται για ένα αγόρι 7-8 ετών και τρία κορίτσια 14 χρόνων, 8 χρόνων και 11 μηνών. Οι 18 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης για ιατρικές εξετάσεις και στην συνέχεια για καταγραφή στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στο Μαυροβούνι, ενώ 80 συνολικά άτομα διασώθηκαν σε 3 επιχειρήσεις διάσωσης από το πρωί.

Είχε προηγηθεί ένα ακόμη ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου στην περιοχή Νησάκια. Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ ένα μωρό σώθηκε την τελευταία στιγμή, όταν του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με ΚΑΡΠΑ ανέκτησε τις αισθήσεις του. Και οι δύο ήταν ανάμεσα στους 37 επιβαίνοντες της λέμβου, η οποία προσπάθησε να περάσει από τα τουρκικά παράλια. Το Λιμενικό έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την προσπάθεια για την ανάνηψη του βρέφους. Οι διασώστες προσπαθούν να κρατήσουν στη ζωή το παιδί, που έχει ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης έκανε λόγο για αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα και συνολικά προς την Ευρώπη ενώ ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εξέφρασε τη θλίψη του για την απώλεια των συνανθρώπων μας και δήλωσε: « Αυτοί που σκίζουν βάρκες, πετούν τις μηχανές στη θάλασσα και εκθέτουν ακόμα και μωρά σε ακραίους κινδύνους, συλλαμβάνονται ως υπεύθυνοι για την πρόκληση ναυαγίου. Η πρακτική αυτή είναι εγκληματική και οι διακινητές είναι δολοφόνοι. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την ελληνική δικαιοσύνη».

Πηγή: Αθήνα 984

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα