Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΤέμπη: "Άλλοι εγκρίνουν τις βάρδιες, άλλοι εκπαίδευσαν τον σταθμάρχη"

Τέμπη: “Άλλοι εγκρίνουν τις βάρδιες, άλλοι εκπαίδευσαν τον σταθμάρχη”

Ενώπιον του Ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για το δυστύχημα στα Τέμπη, βρέθηκε την Πέμπτη, ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ φέρεται να κατέθεσε ένα υπόμνημα περίπου 100 σελίδων και σε αυτό περιγράφει αρκετά πράγματα για τις υπηρεσίες και φυσικά για εκείνη τη μοιραία νύχτα. Ισχυρίζεται λοιπόν πως μέχρι τις 23:00 το βράδυ θα έπρεπε να υπάρχουν 3 σταθμάρχες στη βάρδια, σύμφωνα με το βαρδιολόγιο που ο ίδιος καταρτίζει, το οποίο υπογράφεται από ανώτερους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ανέφερε επίσης, πως δεν γνώριζε ότι το Intercity είχε καθυστέρηση περίπου 55 λεπτών και πως ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης ήταν πιστοποιημένος από άλλους και εφόσον ήταν πιστοποιημένος μπορούσε να τον βάλει κανονικά σε βάρδιες.

Είχε υπογράψει ο διευθυντής κυκλοφορίας που σκοτώθηκε στο τροχαίο
Σύμφωνα τώρα με τα όσα μετέδωσε το Mega, μέσω του υπομνήματός του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ υποστήριξε πως μπορεί αυτός να έβγαλε τις βάρδιες, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν είναι αυτός που ευθύνεται, ούτε για το γεγονός πως δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο εργασίας τους, ούτε και για την επαγγελματική τους κατάρτιση. Ο επιθεωρητής του ΟΣΕ εστίασε στο ότι το πρόγραμμα αποτελεί πρόταση την οποία εγκρίνει, πιστοποιεί και βάζει υπογραφή ο διευθυντής κυκλοφορίας του ΟΣΕ, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση τυχαίνει να είναι ο άνθρωπος που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο Λαγονήσι την περασμένη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα