Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΚοινωνίαΣυναγερμός σε μονάδα Τεθωρακισμένων - Η «γκάφα» με το νερό άρδευσης...

Συναγερμός σε μονάδα Τεθωρακισμένων – Η «γκάφα» με το νερό άρδευσης και τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε στρατιώτες

Συναγερμός έχει σημάνει στη μονάδα Τεθωρακισμένων στην Χίο όπου εκδηλώθηκαν μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας .

Την Τρίτη 14 Μαρτίου, μάλιστα, είχε προηγηθεί ένα σοβαρό λάθος κατά την επισκευή του δικτύου ύδρευσης στο ίδιο στρατόπεδο, όταν στους αγωγούς τοποθετήθηκε νερό άρδευσης αντί για ύδρευσης.

Ωστόσο, μιλώντας στο enikos ο πρόεδρος  της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Χίου Βασίλης Μυριαγκός, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «τα δύο αυτά γεγονότα  σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται μεταξύ τους».

Συγκεκριμένα, κατά την επισκευή του δικτύου υδροδότησης στην 96 ΕΑΡΜΕΘ στο Χαλκειός της Χίου τοποθετήθηκε κατά λάθος νερό άρδευσης αντί για ύδρευσης στους αγωγούς του δικτύου, με τις αναλύσεις να δείχνουν πως το νερό περιείχε ποσότητα αρσενικού υψηλότερη των φυσιολογικών επιπέδων.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο enikos ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Χίου Βασίλης Μυριαγκός, «αντί για 10 μg/L που είναι το όριο τιμής στη συγκέντρωση του αρσενικού, εντοπίστηκε μια τιμή 17 μg/L».

«Ενημερωθήκαμε από τον στρατιωτικό γιατρό κι άμεσα αποφασίστηκε η διακοπή παροχής του νερού στη μονάδα», τόνισε ο κ. Μυριαγκός και συνέχισε λέγοντας πως «στείλαμε νερό με υδροφόρα, μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος».

Σχολιάζοντας τα περιστατικά γαστρεντερίτιδας στο στρατόπεδο ο πρόεδρος ΔΕΥΑ Χίου δήλωσε κατηγορηματικά πως «σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με το πρόβλημα στην υδροδότηση».

«Η γαστρεντερίτιδα στο νησί είναι εποχική. Παρόλα αυτά, έχουμε πάρει δείγμα από το νερό και το έχουμε στείλει για αναλύσεις στην Αθήνα», υπογράμμισε ο κος Μυριαγκός.

«Στο νησί υπάρχουν πολλές και διαφορετικές πηγές και γι’ αυτόν τον λόγο ως Δημοτική επιχείρηση βρισκόμαστε πάντα σε εγρήγορση κι ελέγχουμε διαρκώς την ποσότητα βαρέων μετάλλων στο νερό», επεσήμανε καταληκτικά στο enikos.gr ο πρόεδρος ΔΕΥΑ Χίου.

FACEBOOK
TWITTER

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.Διαβάστε Ακόμα