Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣε έξαρση κοκτέιλ ιώσεων - Περισσότερες φέτος οι λοιμώξεις στο αναπνευστικό

Σε έξαρση κοκτέιλ ιώσεων – Περισσότερες φέτος οι λοιμώξεις στο αναπνευστικό

«Γέμισαν τα ιατρεία των παιδιάτρων, των πνευμονολόγων, των παθολόγων από κοινό κρυολόγημα. Μοιάζει με γρίπη αλλά δεν είναι πάντα» – Τι ανησυχεί τους ειδικούς

Ο Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης αναφέρθηκε στους φόβους για εκτόξευση των κρουσμάτων μετά τα εορταστικά τραπέζια.

«Ήρθε ένα κύμα το οποίο βλέπαμε από την Αυστραλία δύο μήνες νωρίτερα το οποίο με λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, που όμως δεν κάνουν συχνά πνευμονία όπως έκανε παλαιότερα ο κορονοϊός. Γέμισαν τα ιατρεία των παιδιάτρων, των πνευμονολόγων, των παθολόγων από κοινό κρυολόγημα. Μοιάζει με γρίπη αλλά δεν είναι πάντα. Μπορεί να είναι κορονοϊός, αδενοϊός, RSV, μπορεί να είναι και άλλοι που δεν τους ανακαλύπτουμε» τόνισε μιλώντας στο OPEN ο κ. Γουργουλιάνης.

Διευκρίνισε ακόμη πως οι ιώσεις αυτές «δεν κάνουν πνευμονία αλλά ταλαιπωρούν τους ανθρώπους με πυρετό που κρατά 2-3 μέρες, με μπούκωμα, με πονόλαιμο και αυτοί που κάνουν πνευμονία είναι οι ευάλωτοι. Επομένως ξαναέρχεται η κουβέντα για τους εμβολιασμούς και της γρίπης. Χρειάζονται δύο εβδομάδες από τον εμβολιασμό για να αποκτήσει ο οργανισμός ανοσία» είπε, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να «προστατέψουμε τους ευάλωτους αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο νομίζω θα είναι ένας συνηθισμένος χειμώνας με λίγες περισσότερες λοιμώξεις στο ανώτερο αναπνευστικό».

Τέλος, σημειώνει πως «ο χειμώνας αυτός θυμίζει στα νοσοκομεία εικόνες από το 2017 και 2018 που είχαμε όλες τις άλλες λοιμώξεις όταν δεν είχαμε ακόμα κορονοϊό. Για εμάς είναι ένα φορτίο αλλά είναι και μια συνηθισμένη δραστηριότητα αυτό που αντιμετωπίζουμε στα νοσοκομεία».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα