Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣε επιφυλακή ΑΔΜΗΕ και και ΔΕΔΔΗΕ για κίνδυνο μπλακ άουτ το Πάσχα

Σε επιφυλακή ΑΔΜΗΕ και και ΔΕΔΔΗΕ για κίνδυνο μπλακ άουτ το Πάσχα

Έκτακτα μέτρα και σχέδια για τη πιθανότητα black out την ημέρα του ΠΑΣΧΑ και τη Δευτέρα εκπονούν ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και όλες οι υπηρεσίες.
Όπως αναφέρουν πηγές, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της ζήτησης τις ημέρες των αργιών, ούτε και την πορεία της προσφοράς καθώς εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες, όπως οι καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, ο Διαχειριστής του Συστήματος έχει ετοιμάσει σενάρια για κάθε ενδεχόμενο, θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της παραγωγής και της ζήτησης και θα ακολουθήσει την εντολή της ΡΑΕ για μείωση της παραγωγής των ΑΠΕ όταν κριθεί απαραίτητο και βρίσκεται για αυτό σε συντονισμό με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικότερα ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως αναφέρουν πηγές είναι επίσης έτοιμος, να πραγματοποιήσει τις εκ περιτροπής περικοπές παραγωγής ΑΠΕ στην περίπτωση που δοθεί εντολή από τον ΑΔΜΗΕ. Οι κρίσιμες ημέρες είναι η Κυριακή και η Δευτέρα του Πάσχα που η ζήτηση πέφτει κατακόρυφα.

Ο κίνδυνος μπλακ- άουτ λόγω πτώσης της ζήτησης, παρουσιάζεται, για πρώτη φορά φέτος, λόγω της αυξημένης συμμετοχής των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα