Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΣε εγρήγορση η ΕΛΑΣ μετά το φονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Σε εγρήγορση η ΕΛΑΣ μετά το φονικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Αναβαθμίζεται το επίπεδο συναγερμού και στην Ελλάδα μετά το χθεσινό περιστατικό στις Βρυξέλλες, όπου μετά τους πυροβολισμούς δολοφονήθηκαν δύο άτομα, που φορούσαν φανέλες της Σουηδίας.

Το επίπεδο συναγερμού ανέβηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, στο επίπεδο 4, με την ΕΛΑΣ να αναβαθμίζει τα μέτρα ασφαλείας. Όπως αναφέρεται, προσωπικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, της κρατικής ασφάλειας και της ΕΥΠ έχουν εντείνει το επιχειρησιακό επίπεδο λήψης μέτρων και το περιφερειακό δίκτυο ανίχνευσης πιθανών θυλάκων, οι οποίοι μπορεί να ενεργοποιηθούν και να πραγματοποιήσουν επίθεση.

Μετά τους πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες, η ΕΛΑΣ έχει εντείνει την προσοχή της στον αριθμό των ατόμων, που μένουν στα κέντρα φιλοξενίας της χώρας καθώς και στον αριθμό των μεταναστών, οι οποίοι αναμένονται στην Ελλάδα μετά τη σύγκρουση του Ισραήλ και της Χαμάς στη Μέση Ανατολή.

Μάλιστα, οι επικεφαλής των υπηρεσιών Ασφαλείας έχουν εντείνει το πληροφοριακό δίκτυο στο εσωτερικό των κέντρων φιλοξενιάς, επιδιώκοντας καθημερινή αναφορά των υπόπτων, που κινούν τις υποψίες για ριζοσπαστικοποίηση ή πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ κάνει λόγο, μάλιστα, πως κάθε ημέρα είναι διαφορετική και δεν αποκλείονται νέες επιθέσεις με αφορμή τον νέο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα