Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΣε ποιες περιοχές της χώρας βρίσκεις ακόμη ακίνητο με λιγότερα από 1000...

Σε ποιες περιοχές της χώρας βρίσκεις ακόμη ακίνητο με λιγότερα από 1000 ευρώ το τετραγωνικό

Αν κάποιος θέλει να βρει σήμερα ακίνητο να πωλείται με λιγότερα από 1.000 ευρώ το τετραγωνικό, θα πρέπει να κάνει την αναζήτησή του εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων και σίγουρα μακριά από τα τουριστικά νησιά της ελληνικής επικράτειας. Υπάρχουν όμως. Παρά την αύξηση στις τιμές των οικοδομικών υλικών και του συνολικού κόστους κατασκευής, θα βρεθούν περιοχές στις οποίες οι πωλητές θα… συμβιβαστούν με τριψήφιο τίμημα ανά τετραγωνικό μέτρο.
Μπορεί αυτό να αποτελεί μια “ευκαιρία” για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών ή και για μια επικερδή επένδυση; Προφανώς η περιοχή παίζει καθοριστικό ρόλο και πρέπει να προσμετρηθούν και άλλοι παράγοντες πέραν της τιμής αγοράς. Το βέβαιο είναι ότι αξίζει τον κόπο να διερευνήσει κανείς τις συνθήκες υπό τις οποίες οι τιμές συγκρατούνται σε χαμηλότερα επίπεδα. Μπορεί να κρύβουν προβλήματα, μπορεί να κρύβουν και επενδυτικές ευκαιρίες.
Σύμφωνα με την έρευνα του “Σπιτόγατου” για το πρώτο τρίμηνο του 2023, εντοπίστηκαν 19 νομοί στους οποίους εντοπίζονται ακίνητα με τιμή χαμηλότερη από 1000 ευρώ το μέτρο.
Μάλιστα, φαίνεται από τον σχετικό πίνακα ότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν και μειώσεις τιμών συγκριτικά με το α’ τρίμηνο του 2022. Σε Καρδίτσα, Γρεβενά, Καστοριά, Κοζάνη, Κιλκίς και Φλώρινα, έχουν καταγραφεί πωλήσεις ακινήτων με τιμές και κάτω από 700 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ, όπως φαίνεται, υπάρχουν και περιοχές με διψήφιες μειώσεις (π.χ Γρεβενά και Κοζάνη). Λεκανοπέδιο Αττικής, Θεσσαλονίκη και νησιά κυριαρχούν στη λίστα με τις ακριβότερες περιοχές. Ιδού και ο σχετικός πίνακας με τις ζώνες στις οποίες ένα τετραγωνικό πωλείται πλέον προς περισσότερα από 1800 ευρώ το τετραγωνικό. Από τη σχετική λίστα, μόνο στα νησιά του Αργοσαρωνικού και στην Λευκάδα, η έρευνα του Σπιτόγατου έχει αποτυπώσει μικρή μείωση τιμών.
Σε όλες τις άλλες περιοχές, καταγράφεται σημαντική αύξηση. Στα νότια προάστια της Αττικής και στις Κυκλάδες, πλέον το τετραγωνικό έχει σπάσει και το φράγμα των 3000 ευρώ ενώ ακολουθούν τα Βόρεια Προάστια με 2800 ευρώ. Στα 2000 ευρώ η Θεσσαλονίκη με σημαντική άνοδο, στα 1833 ευρώ ο Πειραιάς.
Ο ακόλουθος πίνακας αποτυπώνει τις περιοχές στις οποίες εντοπίστηκε η μεγαλύτερη αύξηση τιμών μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2023 και συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Σε όλες αυτές τις ζώνες, εντοπίζεται διψήφιο ποσοστό μεταβολής. Η Θεσσαλονίκη είναι στην πρώτη θέση, τα Χανιά στην 2η και ακολουθούν τα Νότια Προάστια της Αττικής αλλά και τα προάστια του Πειραιά.
Πηγή:thetoc.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα