Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομία«Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Συνεχίζονται οι αιτήσεις - Οι δικαιούχοι

«Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Συνεχίζονται οι αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη», συνολικού προϋπολογισμού 238 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιχορηγεί τα νοικοκυριά για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με σύστημα αποθήκευσης και τους αγρότες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων με ή χωρίς σύστημα αποθήκευσης, για αυτοκατανάλωση με εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού.

Οι αιτήσεις επιχορήγησης μπορούν να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους μέχρι την 30η Ιουνίου 2024 ή μέχρι την κάλυψη όλων των διαθέσιμων πόρων ανά κατηγορία.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος κατανέμεται ως εξής:

 

Οικιακές εγκαταστάσεις – ευάλωτα νοικοκυριά: 45 εκατ. ευρώ
Οικιακές εγκαταστάσεις – Ατομικό εισόδημα <= 20 χιλ. ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα <= 40 χιλ. ευρώ: 100 εκατ. ευρώ
Οικιακές εγκαταστάσεις – Ατομικό εισόδημα > 20 χιλ. ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα > 40 χιλ. ευρώ: 63 εκατ. ευρώ
Αγρότες: 30 εκατ. ευρώ
Οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις
Σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν φυσικά πρόσωπα (νοικοκυριά) και αγρότες (επαγγελματίες αγρότες ή αγρότες ειδικού καθεστώτος) που κατά τη χρονική στιγμή της αίτησης έχουν συνάψει σχετική Σύμβαση Σύνδεσης για το Φ/Β σταθμό και το σύστημα αποθήκευσης (εφόσον υφίσταται), με τον ΔΕΔΔΗΕ.

Προϋπόθεση και όρος για την ένταξη του φωτοβολταϊκού σταθμού και του συστήματος αποθήκευσης (εφόσον υφίσταται) στο πρόγραμμα είναι η μη ύπαρξη δημόσιας ενίσχυσης για το ίδιο σύστημα (φωτοβολταϊκό σταθμό με ή χωρίς σύστημα αποθήκευσης) από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση, για μία και μόνο κατοικία, κύρια ή δευτερεύουσα, η οποία διαθέτει ενεργή οικιακή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι αγρότες μπορούν να υποβάλουν παραπάνω από μια αιτήσεις, ανάλογα με τον αριθμό παρόχων ρεύματος αγροτικής χρήσης που διαθέτουν, καθώς και μια αίτηση για την κατοικία τους.

Τα νοικοκυριά θα πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκό σταθμό με μπαταρία, ενώ στους αγρότες δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού με, ή χωρίς μπαταρία.

Η μέγιστη εγκατεστημένη ισχύς του φωτοβολταϊκού σταθμού προς επιδότηση ορίζεται στα 10,8kW. Αντίστοιχα, ως προς την μπαταρία, η μέγιστη επιδότηση ορίζεται στις 10,8kWh.

Πηγή:topontiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα