Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΕντείνονται οι έλεγχοι για την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων – Πρόστιμα σε...

Εντείνονται οι έλεγχοι για την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων – Πρόστιμα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια

Στην επιβολή προστίμων που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ σε εστιατόρια και ξενοδοχεία που παραβιάζουν την νομοθεσία σχετικά με την προστασία των ΠΟΠ ελληνικών προϊόντων έχει προχωρήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως επεσήμανε ο υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποιούν οι ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ για να εντοπίσουν περιστατικά στα οποία επιχειρήσεις προσφέρουν στους καταναλωτές «απομιμήσεις» ελληνικών προϊόντων, όπως η φέτα, το λάδι και το μέλι.

«Πολλοί καταναλωτές ενώ πληρώνουν χωριάτικη που πρέπει να έχει φέτα, τελικά τους προσφέρεται λευκό τυρί. Επίσης, όταν το πρωινό στα ξενοδοχεία παρέχει μέλι, θα πρέπει να αναγράφεται στο ταμπελάκι η προέλευσή του και ο παραγωγός. Το λάδι στα εστιατόρια θα πρέπει να προσφέρεται σε τυποποιημένες συσκευασίες» εξήγησε ο κ. Σκρέκας. «Δεν είναι μόνο ότι παραβαίνουν το νόμο, καταστρέφουν και την ελληνική παραγωγή. Εμείς δεν το επιτρέψουμε αυτό» υπογράμμισε.

Σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζονται οι παραβάτες, εξήγησε πως οι ελεγκτές της ΔΙΜΕΑ, ζητούν από τις επιχειρήσεις εστίασης τον κατάλογο για να δουν τι προσφέρεται στους καταναλωτές και στη συνέχεια ελέγχουν εάν στην αποθήκη του καταστήματος υπάρχει για παράδειγμα όντως φέτα ή κάποια απομίμηση λευκού τυριού καθώς και τα τιμόλογια που οφείλει το κατάστημα να έχει διαθέσιμα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι προϊόντα έχει αγοράσει.

Σημειώνεται πως η προστασία και η στήριξη των ελληνικών παραγόμενων προϊόντων αποτελεί έναν από τους 7 βασικούς άξονες προτεραιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως είχε επισημάνει ο κ. Κώστας Σκρέκας στη Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πηγή: CNN Greece

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα