Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομία«Χρυσές» οι διακοπές για τους Έλληνες – Στα ύψη τα εισιτήρια ...

«Χρυσές» οι διακοπές για τους Έλληνες – Στα ύψη τα εισιτήρια (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύσκολες θα είναι φέτος οι διακοπές για τους περισσότερους, καθώς τόσο τα έξοδα διαμονής όσο και εκείνα της μετακίνησης, κυρίως με το πλοίο, έχουν εκτοξευτεί.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μοιάζουν απλησίαστα και παρουσιάζουν αύξηση τουλάχιστον 20% σε σχέση με πέρυσι. Το εισιτήριο για Σύρο στην οικονομική θέση του ημισυμβατικού πλοίου, κοστίζει 45,50€. Στο ταχύπλοο φθάνει τα 62,50. € Η μεταφορά αυτοκινήτου κοστίζει 102,50€. Άρα συνολικά μία τετραμελής οικογένεια με δύο παιδιά κάτω των 12 ετών, καλείται να πληρώσει 478€ μετ΄ επιστροφής.

Το εισιτήριο του επιβάτη για Ρόδο, στην οικονομική θέση, κοστίζει 91€ και του αυτοκίνητου 150€. Συνολικό κόστος για την τετραμελή οικογένεια, 846€, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Και για την Κρήτη οι τιμές των εισιτηρίων είναι τσιμπημένες. Ενδεικτικά, για τα Χανιά το εισιτήριο του επιβάτη κοστίζει 48€ και του αυτοκινήτου 79€. Το συνολικό κόστος για μια τετραμελή οικογένεια με δύο ανήλικα φθάνει τα 430€.

Το ποσό αυτό είναι για ταξίδι χωρίς καμπίνα και στην περίπτωση που ο πηγαιμός και η επιστροφή είναι με την ίδια εταιρία.Για την Κέρκυρα, μέχρι την Ηγουμενίτσα το κόστος για βενζίνη με την τρέχουσα τιμή του λίτρου και το κόστος των διοδίων φθάνουν συνολικά τα 330 ευρώ. Από την Ηγουμενίτσα, το πλοίο για Κέρκυρα κοστίζει για την τετραμελή οικογένεια με ΙΧ 90 ευρώ. Σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενδέχεται να δουν κι άλλη αύξηση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα