Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΧρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά Παραμένει θετικό το μομέντουμ – Κοιτάζει νέα ρεκόρ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά Παραμένει θετικό το μομέντουμ – Κοιτάζει νέα ρεκόρ

Σε επιλεκτικές κινήσεις προχωρούν σήμερα Τρίτη (23/4) οι αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο, διατηρώντας θετικό το πρόσημο για πέμπτη διαδοχική μέρα.

Με «όχημα» για ακόμη μία φορά τις τράπεζες, οι traders αρνούνται να υποκύψουν στον πειρασμό των ρευστοποιήσεων και βάζουν «πλώρη» για το φετινό ρεκόρ των 1.434,87 μονάδων, που αποτελεί επίσης το υψηλότερο κλείσιμο από τον Απρίλιο του 2011.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τρίτης ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,82% και διαπραγματεύεται στις 1.432,16 μονάδες, με το χαμηλό ημέρας να εντοπίζεται στις 1.424,10 μονάδες και το υψηλό ημέρας στις 1.432,38 μονάδες.

Ο ούριος «άνεμος» που πνέει στις διεθνείς αγορές το τελευταίο διήμερο δεν περνά ανεκμετάλλευτος από το Χ.Α., το οποίο έχει «σβήσει» ήδη τη διόρθωση που το οδήγησε στο χαμηλό δυόμιση μηνών των 1.357,30 μονάδων (κλείσιμο 16ης Απριλίου). Μάλιστα, οι αγοραστές δεν αφήνουν το πόδι από το «γκάζι», παρόλο που έχει προηγηθεί η καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων πέντε μηνών.

Η Λεωφόρος Αθηνών έχει ήδη στις «πλάτες» της τέσσερις ημέρες συνολικής ανόδου +4,65%. Η αντίδραση των buyers οφείλεται στην ανθεκτικότητα, που επέδειξε η εγχώρια αγορά απέναντι στο πυραυλικό χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν την Παρασκευή (19/4), σε συνδυασμό με τα στηρίγματα που παρέχουν τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Αποκορύφωμα η ευχάριστη έκπληξη της Standard and Poor’s, η οποία αναβάθμισε το outlook του ελληνικού αξιόχρεου, αλλά και το υψηλότερο από το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, δύο ειδήσεις που τόνωσαν περαιτέρω την επενδυτική ψυχολογία.

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα