Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΧρηματιστήριο Αθηνών: Ανακάμπτει μετά τη διήμερη διόρθωση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανακάμπτει μετά τη διήμερη διόρθωση

- Advertisement -

Μία πρώτη προσπάθεια πειστικής αντίδρασης κάνουν οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προέρχεται από ένα κακό ξεκίνημα Απριλίου και ένα διήμερο σερί απωλειών, όπου έχασε συνολικά σχεδόν 40 μονάδες.
Στην έναρξη των σημερινών (4/4) συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,50% στις 1.390,63 μονάδες (χαμηλό ημέρας οι 1.383,67 μονάδες και υψηλό ημέρας οι 1.393,32 μονάδες), με την πλειονότητα των μετοχών στο ταμπλό να διαπραγματεύονται σε ανοδικό έδαφος. Rebound για την Alpha Bank και την Τρ. Πειραιώς, οι οποίες προέρχονται από ισχυρό διορθωτικό σερί. Σημάδια ανάκαμψης και για τον ΟΠΑΠ, που κερδίζει περισσότερο από 1%, ενώ περισσότερο από 2% ενισχύεται η Ελλάκτωρ.

Στα μεγάλα χρηματιστήρια του εξωτερικού, οι ευρωαγορές έκαναν χθες ένα μικρό «βήμα» ανάκαμψης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ακολούθησε η Wall Street, με εξαίρεση τον Dow Jones που συμπλήρωσε αισίως τρεις συνεδριάσεις απωλειών. Τα μηνύματα του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ και έτερων στελεχών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ «προσγείωσαν» τους επενδυτές και τις προσδοκίες τους για την έναρξη του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων.

Ωστόσο, αυτό λειτούργησε ευεργετικά για τον χρυσό, ο οποίος «εκτινάχθηκε» σε νέο ιστορικό υψηλό, ενώ ρεκόρ διετίας «χτύπησε» το ασήμι. Rebound σήμερα στις ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό δείκτη Nikkei να «αγγίζει» ενδοσυνεδριακά τις 40.000 μονάδες. Κλειστά τα χρηματιστήρια σε ηπειρωτική Κίνα, Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν λόγω αργίας. Κέρδη για δεύτερη διαδοχική μέρα σημειώνουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ σε ανάλογο ύφος τα futures στη Wall Street προοιωνίζουν ανοδικό ξεκίνημα.

Πηγή:protothema.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα