Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομίαΑυγά… από χρυσάφι – Πόσο κοστίζει μια εξάδα

Αυγά… από χρυσάφι – Πόσο κοστίζει μια εξάδα

Σημαντικές ανατιμήσεις έχουν γίνει μέσα σε έναν μήνα και στις τιμές των αυγών. Η τιμή των αυγών στη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατά 14%.Έτσι η εξάδα των αυγών που εντάσσεται στο καλάθι του νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ αγγίζει ακόμη και τα 3 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές στα αυγά στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 14,3% τον Αύγουστο όταν η αντίστοιχη αύξηση σε επίπεδο Ευρωζώνης ήταν πολύ χαμηλότερη μιας και κυμάνθηκε στο 9,6%. Η αύξηση αυτή έρχεται να προστεθεί στις ανατιμήσεις που προηγήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους οι οποίες και άγγιξαν το 21%.

Αυγά: Πόσο κοστίζει η εξάδα
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου, η εξάδα αυγών:

εντός του καλαθιού του νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ κοστίζει σήμερα από 1,49 ευρώ έως 2,95 ευρώ.
εκτός καλαθιού πωλείται από 2,19 ευρώ έως και 4,42 ευρώ.
Σημειώνεται δε πως το 2021 η τιμή της εξάδας ξεκινούσε από το 1 ευρώ.

Για τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει στα αυγά μίλησε ο έμπορος αυγών, Ιωάννης Καλλαρίτης. Όπως είπε, το αυγό πωλείται στα 0,35 ευρώ το τεμάχιο και αυτή είναι και η τιμή του παραγωγού, ενώ καταλήγει στο ράφι των σούπερ μάρκετ να πωλείται μεταξύ 0,70 ευρώ και 0,80 ευρώ. Η τιμή του διαμορφώνεται ανάλογα από ποια εταιρεία είναι, συμπλήρωσε. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως η τιμή παραγωγού στα αυγό έχει αυξηθεί σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα. Στο αυγό η τιμή παραγωγού ήταν μεταξύ 0,27 ευρώ με 0,29 ευρώ, όπως τόνισε.

Τι λένε οι καταναλωτές
Στο θέμα των αυξημένων τιμών στα αυγά αναφέρθηκαν και οι καταναλωτές.

“Πριν από έναν χρόνο, τα αυγά που παίρναμε από τη λαϊκή αγορά ήταν 20 λεπτά φθηνότερα”, είπε ένας καταναλωτής, ενώ άλλος τόνισε ότι ψωνίζει από τρία διαφορετικά σούπερ μάρκετ και ότι επιλέγει το σούπερ μάρκετ που έχει την καλύτερη τιμή στα αυγά. Καταναλωτής είπε ότι “γενικά παίρνουμε αυγά αλλά αυτά που είναι σε προσφορά”.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα