Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΟικονομία25 χρόνια ευρώ: «Η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα» τονίζουν οι πέντε ισχυροί...

25 χρόνια ευρώ: «Η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα» τονίζουν οι πέντε ισχυροί των ευρωπαϊκών θεσμών

Πριν από 25 χρόνια, την 1η Ιανουαρίου 1999, το ευρώ τέθηκε σε ισχύ ως το ενιαίο νόμισμα 11 κρατών-μελών της ΕΕ. Σήμερα στηρίζει τη λειτουργία της οικονομίας και διευκολύνει τη ζωή 350 εκατομμυρίων ανθρώπων σε 20 χώρες, τονίζουν σε άρθρο τους οι πέντε ισχυροί των ευρωπαϊκών θεσμών.
Στο κείμενο που υπογράφουν οι Πασκάλ Ντόναχιου(προέδρος του Eurogroup), Κριστίν Λαγκάρντ (προέδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας), Ρομπέρτα Μέτσολα (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Σαρλ Μισέλ (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν(προέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) γίνεται απολογισμός των προκλήσεων που αντιμετώπισε η Ευρώπη και το ενιαίο νόμισμα, καθώς και εκείνων που έρχονται: γεωπολιτικές εντάσεις, κλιματική κρίση, πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

«Οι λαοί της Ευρώπης γνωρίζουν ότι ο κόσμος αλλάζει. Και κατανοούν ότι η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα. Περίπου τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων είναι πεπεισμένοι ότι η ΕΕ αποτελεί προπύργιο σταθερότητας. Ας τους αποδείξουμε λοιπόν ότι η Ευρώπη μπορεί να διαμορφώσει αυτή την αλλαγή και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους» επισημαίνουν.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα